Samandağ Eğitim Vefa Anlayış Derneği (SEVADER)’nin yeni binası düzenlenen törenle hizmete girdi.
Atatürk Mahallesi Nazım Hikmet Ran Caddesi Fatih Sokak Mana Apartmanında hizmetlerine devam edecek olan SEVADER’in  yeni binasının açılışı siyaset ve iş dünyasından çok sayıda kişiyi bir araya getirdi.
Açılışa; Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, DSP İlçe Başkanı Haydar Süslü, Memleket Partisi Hatay İl Başkanı Hüseyin Ata Kaşgöz, İyi Parti Defne İlçe Başkanı Meriç Fatmaoğulları, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Nuri Eryılmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, CHP Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları, Esnaf Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz, Terziler Odası Başkanı Ali Doğru, SATİYAD Başkanı Tahsin Boğday, VSF İlçe Başkanı Çetin Kababıyık, muhtarlar, iş insanları, eğitimciler, SEVADER Yöneticileri, üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
SEVADER Başkanı Levent Duran, açılışa katılan herkese teşekkür ederek “SEVADER olarak daha önce de vurguladığımız gibi biz ayrışmanın değil birleşmenin, ötekileştirmenin değil yakınlaşmanın, kavganın değil kardeşliğin, savaşın değil barışın temsilcileriyiz. Tabi savaş mecbur kalınmadığı sürece bir cinayettir bunu da biliyoruz. Mecbur kaldığımızda da savaşmaya hazırız. Ne ile savaşmaya hazırız? Gençlerimizi uyuşturucu bağımlılığına sürükleyen ve onların geleceğini çalanlar ile savaşmaya hazırız. Haksızlıkla, hırsızlıkla, yolsuzlukla, usulsüzlüklerle savaşmaya hazırız. Biz SEVADER olarak Samandağımızda iyilik tohumları ve fidanları diktik. Bunun bir ormana dönüşeceğinden hiç kuşkumuz yok. SEVADER olarak biz Samandağ halkımızla birlikte iyilik tohumlarının ormana dönüşmesiyle bunun mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Sizleri aramızda görmekten çok mutluyuz. Hepiniz açılışımıza şeref verdiniz, onur verdiniz, hoş geldiniz. Konuşmamı kısa bir cümle ile bitirmek istiyorum: ‘İyilik, iyidir.’” İfadelerine yer verdi.
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, herkesi selamlamayarak başladığı konuşmasında, önemli bir toplumsal görevi yerine getirdiği için SEVADER yönetici ve üyelerine teşekkür etti.  Başkan Eryılmaz, dünyada paylaşıldığında azalmayan tek şeyin sevgi olduğunu, sevgiyi pekiştiren şeyin ise dayanışma olduğunu vurgulayarak “ Bu yaptığınız toplumda dayanışma duygusunu ayakta tutan, pekiştiren bir çalışmadır. Toplumu biraz daha duyarlı ve yok olmaya yüz tutmuş olan toplumsal dayanışma duygusunu ayakta tutan önemli bir görevi yerine getirdiğinizi düşünüyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum. Toplumun her kesimini de bu anlamda duyarlı ve dayanışma içerisinde olmaya davet ediyorum. Biz de belediye olarak bu tür toplumsal çalışmalarda aktif görev üstlen sizin gibi kuruluşların yanında olmaya devam edeceğimizi ifade ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerine yer verdi
Protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesilmesinin ardından dernek binası gezildi ve hazırlanan ikramlar davetlilere sunuldu.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim