Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürü Önder Şimşek Tekebaşı Mahallesinde bulunan Zabıta Noktasına yapılan silahlı saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı.
Geçtiğimiz hafta Tekebaşı Mahallesi girişinde bulunan ve zabıtalar tarafından kullanılan kulübeye, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açılmıştı. 
Zabıta personelinin katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına Samandağ Belediye Meclis Üyesi Fevzi Yüksek destek verdi.
Zabıta Müdürü Şimşek, saldırının 6 Ekim 2022 Perşembe günü gerçekleştirildiğini ve akşam saatlerinde yapıldığını tahmin ettiklerini ifade etti.
Şimşek, açıklamasında, “Yaklaşık 11 – 12 mermi atılmak suretiyle kulübenin delik deşik edildiğini öğrendik. Bununla ilgili ilgili mercilere, Jandarmaya haber verildi. Olay incelemesi yapıldı.  Bizim bu açıklamayı bir hafta geciktirmemizin sebebi soruşturma devam ederken açıklama yapmak istemedik. Mevcut soruşturmayı etkileyecek ve ya sekteye uğratabilecek bir davranışta bulunmak istemedik.  Ama bizim birimimizde belediyemize yapılan, bu çirkin saldırının hiçbir olur tarafı yoktur.  Bakıyoruz ulusal basında bizimle ilgili saçma sapan haberler yapılıyor. Ertesinde bu olaylar gerçekleşiyor. 
Bizim arkadaşlarımızın görevi yerel kolluk kuvvetidir. Bizim işimiz bayramlarda, seyranlarda. Pandemide, hep sahadaydık. Vatandaşın huzuru ve güvenliği için mücadele eden insanlarız. Buradaki mevcut kurşunla, buradaki yoldan geçen birilerine denk gelebilirdi. Hayati tehlike yaratabilecek ve hatta ölümle sonuçlanabilecek kadar atışlar yerden yapılmış. Dolayısıyla böylesi bir olayın hiçbir olur tarafı yoktur. Bizi sürekli sosyal medyada veya ulusal basında haber olarak paylaşıp hedef haline getirmenin manası yoktur. Bunu hiçbir şekilde tasvip etmiyorum. Yapılan saldırıyı kınıyorum.” dedi. 
Zabıta Noktasının insanların yaşadığı, ana cadde üzerinde bir bölgede bulunduğunu ve gönüllü olarak görev yapan arkadaşları olduğunu belirten Zabıta Müdürü Şimşek, kurşunların kulübeyi karşılıklı iki noktadan deldiğini belirterek “Bu kurşunlar yoldan geçen insanlara değebilirdi. Bu kadar bir sorumsuzluk olabilir mi? bizimle alıp veremediğiniz ne? Biz hiçbir zaman diyalog yollarını, iletişim kanallarımızı kapamadık.  Biz vatandaş için sahadayız. Herkes korona olmaktan korkarken yine sahada biz vardık. Biz özveriyle çalışan bir ekibiz. Ulusal veya yerel basında bizi hedef göstermek, sonrasında bu tarz olayların yaşanması bizi gerçekten üzdü. Olayın sorumlularının bir an önce bulunarak cezalandırılmasını diliyoruz.” dedi. 
Şimşek açıklamanın ardından basın mensuplarına, kulübeye ateş edildiği belirlenen yeri gösterdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim