Halkların Demokratik Partisi(HDP) Adana Milletvekili, hemşehrimiz Tülay Hatimoğulları Samandağ Belediyesi tarafından sözleşmeleri yenilenmeyerek işlerinden edilen emekçilerle bir araya geldi.                                            
HDP Samandağ İlçe Binasında gerçekleşen görüşmede Hatimoğulları’na HDP Samandağ İlçe Eş Başkanı Naim Özbek, HDP İl Yöneticisi Tuncay Yılmaz eşlik etti.
HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, konuşmasına; Samandağ’da yılbaşı arifesinde böyle bir gündemle karşı karşıya olmaktan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, tüm halkların yeni yılını kutladı. 
HDP Milletvekili Hatimoğulları, “Yılbaşı arifesinde insanların yeni seneyi ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk, açlıkla boğuştuğu bir dönemde, üstüne üstlük kendine halkçı belediyecilik anlayışını savunduğu, kendine halkçı belediyeyim diyen bir yönetim tarafından belediye başkanının inisiyatifiyle görevden alınmalarını dün de kabul etmemiştik, bugün de kabul etmiyoruz. Bizler bunun karşısında sonuna kadar duracağımızı bir kere daha buradan bildirmek istiyorum. 6 işçi kardeşimiz işten atılmadan önce de mahkeme kararıyla işlerine geri döndüğü zaman yoğun bir şekilde mobbinge de tabi tutulmuşlardı. Ve şimdi performans düşüklüğü gerekçesiyle görevlerine son veriliyor. Yani sözleşmeleri yenilenmemiş oluyor. 
Yine işçi kardeşlerimizden aldığımız bilgi çerçevesinde ifade ediyorum. Belediye yönetimi bölge mahkemesine başvurmuş ve işçilerin geri dönmesiyle ilgili mahkemenin aldığı karara itirazda bulunmuşlar. Daha o itiraz kararının sonucunu beklemeden alelacele işçi kardeşlerimizin işlerine son verilmiş ve bu bir belediye meclis üyesinin imzasıyla gerçekleşmiş.
Şimdi ben buradan sormak istiyorum performans gerekçe gösterilerek işçi kardeşlerimizin işine son verildi ama bütün Samandağ halkı çok iyi biliyor ki mesele performans meselesi değil. Mesele performans ölçme ve performansa göre işten çıkarma bir yöntem olsaydı Samandağ Belediyesinde en nihayetinde biz şunu sormuş olmak isteriz. Bütün işçilerin bir performans değerlendirmesi yapılıyor mu? Ya da bu işçilerin performansının arttırılması için belediye yönetimi nasıl bir teşvik uyguluyor. Bütün bunlar ortada yokken performansı bahane ederek aslında geçmiş dönemden kendilerine göre bir siyasi hesaplaşmanın, kişisel hesaplaşmanın devamı olarak şu an belediye başkanının bunu sürdürdüğünü sadece bizler değil Samandağ yaşayan bütün halk bunu gayet iyi biliyor.  Ve bu konu bütün Türkiye kamuoyuna taşınmış durumdadır. Bütün Türkiye kamuoyu şu an Samandağ’ da belediyeden atılmış olan 6 tan işçinin yaşadıkları hikayeyi artık biliyor.  Ve dolayısıyla şunu ben bir kez daha ifade etmek isterim ki; kendine halkçı belediyecilik yapıyorum diyen hiçbir anlayışın geldiği zaman kendi yandaşlarını işe alıp kendinden önceki yönetimin işe aldığını işten çıkaracak gibi bir sonuca varılamaz. O zaman bütün belediyeler 5 senede bir yeniden bütün işçileri çıkarıp yeniden alması gerekir. Bu yaklaşım bu manaya gelir. 
“İŞLERİNE GERİ DÖNECEKLERİNİ AZ ÇOK HUKUKTAN ANLAYAN HERKES BİLİR”
Doların yükselmesi, TL’nin erimesi, halkın alım gücünün düşmesi bugün asgari ücret yükselmiş olduğu halde asgari ücretin enflasyon karşısında ciddi bir biçimde erime gösterdiği, işsizliğin yoksulluğun had safhaya geldiği bir dönemde Samandağ gibi bir yerde, işçi kardeşlerimizi işten çıkarmak vicdansızlığın ta kendisidir. Bu insanları işsizliğe, yoksulluğa, açlığa mahkum etmektir. Bu intikamcı duygulardan derhal Samandağ Belediye yönetimi ve belediye başkanı arınmak zorundadır. Siyaset intikam duygularıyla yapılmaz. Mahkemeyle geri dönmüşler ve bu hakkı kazanmışlardır. Yine mahkeme kararıyla bu işçilerin işlerine geri döneceklerini az çok hukuktan anlayan herkes bilir. Yine işçi kardeşlerimizin hukuksal anlamda açtıkları yolda kendilerini desteklediğimizi de ifade ediyorum. Ama bunu tek başına mahkemelerin kararlarına bırakmayacak kadar insani davranmak gerekiyor. 
Bir kez daha çağrımı yineliyorum. Sayın belediye başkanı bu işçileri derhal geri alın, bu işçilerin sözleşmelerinin yenilenmesi şarttır. Bu işçilerin işsiz kalmasına hiçbir vicdan onay vermez. Samandağ halkının vicdanı da onay vermez. Samandağ Halkı’ da bu konuda sizi haklı görmez, görmeyecektir, bunu bilin.” dedi. 

Milletvekili Hatioğullarının konuşmasının ardından işçiler adına söz alan Kenan Kahlıoğulları, Belediye Başkanının, bilgi kirliliği yaratarak birçok platformda konuşmalar yaptığını belirtti. Kahlıoğulları, Belediye başkanının kendilerini sadece işlerinden etmekle kalmadığını, ayrıca söylemleriyle toplum nazarında itibarsızlaştırmaya yönelik konuşmalar yaptığını sözlerine ekledi.
İşçiler, Hatimoğulları’na belediye başkanının göreve geldiği ilk günlerden itibaren mobbing uyguladığını aktararak, sırasıyla yaşadıkları süreçle ilgili bilgi verdiler.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim