Samandağ Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Evvel Temmuz Festivali ile ilgili basın açıklamasında bulundu.                                         
 SKD Başkanı Yılmaz Sürmeli tarafından, Her yıl olduğu gibi bu yıl da söyleşiler, konserler, şenlikler ve kültürel, toplumsal, sanatsal ve sportif etkinliklerin yer alacağı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi. 
“Kültürümüzün önemli parçalarından biri olan Evvel Temmuz Bayramı, halkımız tarafından yüzlerce yıldır şenlik havasında kutlanmaktadır. 1980 Darbesi ile beraber halkımıza yönelik asimilasyon politikaları çerçevesinde yasaklanan ve unutulmaya yüz tutan Evvel Temmuz Bayramı, Evvel Temmuz Festivali ile beraber kültürel değerlerimiz arasındaki yerini yeniden kazanmıştır. Samandağ Evvel Temmuz Festivali, verilen büyük emekler ve ödenen bedellerle günümüze ülkemizin ve bölgemizin önde gelen kültür sanat faaliyetlerinden biri olarak gelmeyi başarmıştır. 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da söyleşiler, konserler, şenlikler ve daha nice kültürel, toplumsal, sanatsal ve sportif etkinliklerin yer alacağı Samandağ Evvel Temmuz Festivali Samandağ Kalkındırma Derneği ile Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde 11-12-13-14 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. 
Festival kapsamında düzenlenecek konserlerde Suavi ve Hiraizerdüş gibi sevilen sanatçılar halkımızla buluşacak olup, şair Haydar Ergülen ve yazar Meryem Fehime Oruç da söyleşilerde halkımızla bir araya gelecektir. Festivalde  Hiraizerdüş 13 Temmuz akşamı, Suavi ise 14 Temmuz akşamında Ali İsmail Korkmaz Festival Alanı'nda sahne alacaktır. Festivalin gündüz programında ise yoga etkinlikleri, balon ve uçurtma şenliği  gibi etkinliklerin yanısıra, panellerde  birbirinden değerli siyasetçi, gazeteci, yazar ve akademisyenler halkımızla bir araya gelecektir.
Festival programının ayrıntıları netleştikçe derneğimiz tarafından halkımızla paylaşılacaktır.
Bu kadim geleneği ve Samandağ Evvel Temmuz Festivali'ni dün olduğu gibi bugün de sahiplenerek yaşatan, ayakta tutan halkımıza ve festivale katkı sunan sponsorlarımıza teşekkür ediyor, tüm halkımızı 22. Samandağ Evvel Temmuz Festivali'ne davet ediyoruz.”
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim