Samandağ Kalkındırma Derneği ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Samandağ İlçe Örgütü’ünden;  Kara Avcılığı Kanununun iptali ve avcılık faaliyetlerinin yasaklanması talebi geldi. 
SKD ve SYKP İlçe Örgütü’nden ortak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. 
“Geçtiğimiz ay yok edilme tehlikesi ile karşı karşıya bırakılan ülkemizin sayılı kuş cennetlerinden biri olan Milleha Kuş Cenneti; halkımızın, demokratik kitle örgütlerinin, ekoloji örgütlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının çabaları sonucu kurtarılmış, yetkililer tarafından bu bölgenin sulak alan ilan edileceğinin ve korumaya alınacağının sözü verilmişti. Bizler halkımızla beraber bu sözlerin tutulması noktasında beklenti içerisindeyken dün bölgede kuş katliamı yapıldığı bilgisinin kamuoyuna yansıması büyük bir toplumsal tepki yarattı.
Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre bölgede 5 flamingo, 1 gri balıkçıl, 2 erguvani balıkçıl, 1 gece balıkçılı tüfekle vurularak öldürülmüştür.
Katliamı yapan kişi yakalanıp para cezasına çarptırılsa da bu katliamın gerçekleşmesinde denetim noktasında bölgedeki zaafiyetin payı yadsınamaz. Zira bu tarz cezaların katliamları önleme noktasındaki yetersizliği de ortadadır. Yıllardır avcılık adı altında işlenen bu cinayetlerin faillerine verilen para cezaları yeterince caydırıcı olmamıştır. İlgili bakanlığın avcılık ile mücadele yöntemleri göstermeliktir. Bakanlık, bir yandan kaçak avcılıkla mücadele edildiğini söylerken diğer yandan av ve avcılık reklamları yapmakta, bunu  üzerinden turizm çalışmaları yürütmektedir. Yaban hayvanlarının avlanması için ihaleler açan bu zihniyetten bu tarz katliamları önleme noktasında herhangi bir samimiyet beklenemez.  
Buradan yetkililere sesleniyoruz:
Kara Avcılığı Kanunu iptal edilmeli ve avcılık faaliyetleri yasaklanmalıdır. Zira"hobi", "spor" gibi söylemlerle meşrulaştırılmaya çalışılan "avcılık" faaliyetleri ancak ve ancak "cinayet" tanımlamasına tabii olabilir.
Milleyha Kuş Cenneti'nde yaratılan tahribatın telafisi ve bölgenin korunması noktasında verilen sözler derhal tutulmalıdır.
Milleyha ve diğer doğal alanlarda tahrip ve avcılık faaliyetlerinin karşısında duracağımzı ve bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.
 

Editör: TE Bilişim