Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz tarafından “Özel Kalem Müdürü” olarak memur statüsü kazandırılan şahısın işe alınma yöntemiyle ilgili tepkiler sürüyor.
Türkiye İşçi Partisi(TİP) Samandağ İlçe Örgütü, kamuoyunda tartışmalara neden olan konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.
TİP İlçe Örgütü açıklamasında “Kısa bir süre önce Hatay Alperen Ocakları İl Başkanı olduğu iddia edilen şahsın Ankara'dan gelen bir talimat ile Özel Kalem Müdürlüğüne atandığına dair iddialar gündeme gelmişti. Bu  iddiaların doğruluğu araştırılırken Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz 21.11.2022 tarihinde Ali Yolcu'nun sunduğu “Demokrasi Bulvarı” adlı programda bu talimatın yerine getirildiğini doğrulanmıştı. 
Bunun üzerine Samandağ CHP İlçe Başkanı Av. Turgay Abacı'nın basın toplantısında bu şahsın Alperen Ocakları Başkanı olduğu iddiası da doğrulanmıştı. 
Yasal olan ancak hiçbir etik olgu barındırmayan bu olaya  sessiz kalınmaması gerektiğini düşünüyoruz.
Bu kayırmacı ve liyakat dışı kararı "Ufak bir ricaydı, Samandağ'a hizmet getirmek için, Samandağ'ın menfaati için yaptım" şeklinde meşrulaştırmaya çalışan Refik Eryılmaz'a soruyoruz.
1-Uzun süredir hizmet bekleyen Samandağ halkının en temel ihtiyaçlarının dahi karşılanmamasının sebebi; ortak akıl ve kamucu bir yönetim anlayışının aksine  Samandağ Belediye Başkanı’nın eski siyasi ilişkilerini kullanarak sürekli birilerinden rica ve minnet beklemesi midir? 
2- Samandağ'da binlerce genç KPSS ile memur olabilme hayali kurarken, iş bulma kaygısıyla her geçen gün umutsuzluğa sürüklenirken, çaresizlikten uyuşturucu bataklığına kadar uzanan bir sürecin içindeyken, yapmış olduğunuz bu atama ne kadar Samandağ'ın menfaatine, ne kadar kendi menfaatinizedir? 
3- Antakya Armutlu'da TOMA önündeki görüntüleriyle devrimci algısı yaratıp övünürken Ankara'daki ilişkilerinin BBP ve Alperen Ocakları ile ilişkiniz ne düzeydedir?
4- Hatay Büyükşehir Belediyesinin bu atamadaki rolü nedir?
HBB başkanı Lütfü Savaş’ın siyasi kökenleri BBP ve Alperen Ocakları ile örtüşürken ve bu atamayı bizzat kendisi aracısız yapabilecekken Samandağ Belediyesinin bu etik dışı olguya dahil edilmesinin sebebi nedir? Samandağ gibi sol ve devrimci değerleriyle bilinen bir ilçeye leke mi sürülmek istenmiştir
Yakın zamanda Arsuz Belediyesine özel kalemden alınan AKP Milletvekili Hüseyin Yayman’ın yeğeni kariyerinde KPSS’siz yükselerek (!) İskenderun Teknik Üniversitesine tayin edilmiştir. Henüz bir başka CHP'li belediye olan Arsuz Belediyesindeki özel kalem ataması unutulmamışken CHP'li Samandağ Belediyesi'nin bu döngüye dahil edilmesine müsaade etmek sizin için bir şey ifade ediyor mu? 
CHP BELEDİYELERİNİN ÖZEL KALEM MÜESSESELERİ ADETA SAĞCILARIN KARİYER ZIPLAMA TAHTASINA DÖNMÜŞTÜR...  
Nasıl ki tüm Türkiye'de halktan aldıkları yetkiyi kendi şahsi menfaatleri, aileleri ve belirli bir zümrenin yararına kullananlara karşı mücadele ediyorsak, Samandağ yerelinde de "minnet", "rica" ve "hediye" kelimeleri arasına sıkıştırılmış kayırmacı ve liyakat dışı kararlarla mücadele edeceğiz. Gerçekten halkın menfaatini gözeten halkçı, kamucu ve bilimsel ortak akıl ile hareket eden yönetim anlayışımızı sonuna kadar savunacağız!” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim