HDP Samandağ İlçe Eş Başkanı Naim Özbek, İlçemizin kangrenleşmiş sorunlarına dikkat çekerek sorunların çözülene kadar konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. 
Eş Başkan Özbek açıklamasında şu ifadelere yer verdi. 
“Samandağ Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi söz konusu Samandağ’a hizmet götürme olunca köy, belde, mahalle demeden her köşesine eşit hizmet götürüyor. 
Temel ihtiyaçların en başında gelen su hizmetine Samandağ merkezinde aylardır ulaşılmazken şimdi de aynı sorun başta Yaylıca, Fidanlı ve Uzunbağ olmak üzere bütün köy mahallerine sıçramış durumda.
 Su kadar mühim bir sıkıntıyı aylarca çözemiyor olup bu halkı susuzluğa mahküm etmek buradaki yetkililerin vicdanını hiç mi sızlatmıyor? 
Seçim döneminde Samandağ’dan ayrılmayan Lütfü Savaş ve ekibi seçim sonrasında Samandağ’ın adını dahi anmaz oldu. 
Seçimlerde olduğu gibi şimdi de sayın Lütfü Savaş’ı ve mahallenin hem sakinlerinden hem de yetkili mercilerinden başkan yardımcısı Sayın Timurlenk Bozoğlan’ı ve sayın Refik Eryılmaz’ı susuz kalma ihtimaline karşı yanında suyunu da alıp Yaylıca mahallesinde bir tur atmaya  savaş alanına dönmüş çukurlu, tozlu yolların tadını çıkarmaya davet ediyoruz.
 Bu yaptıklarınız bu halka reva değildir. Su, yol, elektrik sorunu bu yüzyıldan çok uzakta olması gereken sorunlarken burada temel bir sorun, kronik bir durum haline gelmiş durumdadır. 
Bu ilçenin yetki mercisi sizlersiniz. Halktan uzak, halkın sorunlarından kopuk bir belediyecelik anlayışı asla kabuledilebilir durum değildir.
Bu sorunlar ile ilgili derhal bir çözüm ürütilmeli ve halka şeffaf açıklamalar yapılmalıdır. Sorunlar çözülene kadar konunun takipçisi olacağız."

Editör: TE Bilişim