Cemre Gazetesi olarak yeni bir köşe ile sizlerle birlikteyiz. 
Gazetemizin yapmış olduğu Samandağ gündemi ile alakalı haberlerimizin kamuoyunda yansımalarının yer aldığı vatandaşlarımızın haber sonrası konuyla ilgili değerlendirme ve yorumlarını içeren bir köşemiz olacak. 
Okurun gözüyle Samandağ gündeminin yer aldığı “SÖZ SİZDE” isimli bu köşemizin bu günkü konuğu Cuma Yorgun.
Samandağ Belediyesinin CHP’ li Meclis Üyelerinin HBB Başkanı Lütfü Savaş’ı 
ziyaretlerine basın davet edilmiş, fakat toplantı basına kapalı gerçekleştirilmişti. Geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleşen ziyaret sonrası yapılan açıklamaları canlı yayında vermiş ertesi gün gazetemizde yayınlamıştık. Cuma Yorgun, haberimizin ardından yaşananlarla ilgili değerlendirme kaleme almış. Yorgun’ un gözünden bu gelişmeyi sizlerle paylaşıyoruz.
Samandağ Belediyesi CHP meclis üyeleri HBB Başkanı Lütfü Savaş’ ı, Samandağ’ da ki eksik olan hizmetler için ziyaret etti. Hoş ve olması gereken bir durum ama göze batan birkaç durum var,
1. Samandağ Belediye Başkanımız Refik Eryılmaz yok
2. DSP meclis üyeleri yok
3. Samandağ belediyesi resmi sayfasında bu ziyarete yönelik herhangi bir açıklama yada paylaşım yok.
4. Meclis üyelerinin sözcülüğünü yapan meclis üyesinin herhangi bir paylaşımı yok
5. Görüşmede konuşulanların içeriğinin ayrıntılı bir açıklaması yok, özellikle de mezarlıklarla ilgili kim ne söyledi kim ne cevap verdi, (mezarlıklarla ilgili en son bir yer tahsis aşamasına gelmiş son anda da bir müdürlük karşı çıkmış bu karşı çıkmadan dolayı da tahsis iptal olmuştu) mezarlıklar dışında su ile ilgili ise, bu konunun konuşulmadığı ya da üstünde hiç durulmadığı anlaşılıyor.
Kısacası bana göre ortada garip bir durum var; hele ki sayın Refik Eryılmaz ın CHP genel merkezini ziyaret etmeden hemen önce ve Sayın Selin Sayek Böke’ nin ziyaretinde HBB’ nin ve Lütfü Savaş’ın topa tutulmasından sonra bir kaç meclis üyesinin Samandağ Belediye Başkanı olmadan basına kapalı ve içeriğinin ayrıntılı olarak açıklanmadığı, adeta böyle bir toplantı organize edilmemiş,  adeta tesadüfen HBB Başkanı Lütfü Savaş’ la bir yerde karşılaşmışta ayak üstü birkaç konu konuşulmuş gibi bir algı ve havayla bu toplantının gerçekleşmesini garip bir durum olarak algılıyorum. 
Bütün bu ziyaretlerin, bu organizasyonların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hayırlısı olsun inşallah...”
NOT: Sizin de yerel gündeme dair söyleyecek sözünüz varsa “SÖZ SİZDE” köşemizde görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.
 

Editör: TE Bilişim