Hukukçu Güney Cuma Can gazetemizin bu sayısında yer alan “Söz Sizde” köşesinin konuğu.  
Onlarca defa sanal medyadan açılışı yapıldığını söyleyen Can, HADO’nun bir türlü seferlerine başlamamasını eleştirerek  “Nerdesin, HADO” diye tepkisini gösterdi.
Can “Nerdesin, Hado Ekonomik sıkıntıların  pandemi etkisiyle iyice hissedildiği bugunlerde Kıbrıs uçak biletlerinin fiyat yüksekliği vatandaşları zor durumda bırakıyor. Hatay Kıbrıs seferlerinin binlerce TL’yi bulan bilet fiyatları özellikle Kıbrıs’ta yüksek öğrenim gören öğrencileri ve orda çalışan emekçileri zorluyor. 
Ulaşım bütün vatandaşlara sağlanması gereken bir temel haktır. Hatay için Prestij projesi olan Hatay Deniz Otobüsleri  işletmesi Hatay'ı Kıbrıs'a, Mersin'e, Lübnan'a, Lazkiye'ye denizden bağlanmasını sağlayacaktır. 
HADO ile Hatayın turizm, ticaret potansiyeli yükselecektir. HADO’nun hayata geçirilmesi kaçınılmaz bir gereklilik olmuştur. 30 dakikalık uçak seferine aktarmalı olarak binlerce TL isteniyor. Kıbrıs'ta binlerce öğrencinin yüksek öğrenim gördüğü göz önünde tutulursa öğrencilerin bu ağır yükten kurtulmasının tek yolu, bir türlü hizmete sunulamayan Prestij projesi Hatay Deniz Otobüslerinin bir an önce hayata geçirilmesidir. Zaman ve para kaybının giderilmesi ve öğrencilerle vatandaşlarımızın ulaşım hakkının sağlanması için Hado projesi artık faaliyete girmelidir. Onlarca defa sanal medyadan açılışı yapılan proje artık gerçekten seferlere başlamalıdır. Hatay ve bölge halkı, bu yararlı projenin, HADO'nun faaliyete geçmesini sabırsızlıkla beklemektedir.” İfadelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilişim