Adana, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’da İşletmelere Yönelik Eğitim ve Danışmanlık Desteği için Başvurular Açıldı!
Avrupa Birliği finansal desteğiyle hayata geçirilen SPARK - "Büyüme Odaklı KOBİ'lere Şirkete Özel Eğitim ve Danışmanlık Desteği” Projesi KOBİ katılımcılarını bekliyor.
Küçük ve orta büyüklükte işletmelerin büyümesini desteklemek, iş süreçlerindeki verimliliği artırmak için durum analizi, proje yönetimi, kalite yönetimi, muhasebe, lojistik, bilişim teknolojileri, markalaşma ve insan kaynakları gibi çeşitli konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri oldukça önemli.
Adana, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa'da Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle hayata geçirilen ve SPARK tarafından yürütülen "Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Toplumun Finansal Erişimini Artırarak İstihdamın Geliştirilmesi (DAHIL)” Projesi kapsamında toplam 80 KOBİ'ye ihtiyaçlarına yönelik ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlanıyor. Proje sürecinde 120 geçici koruma altındaki Suriyeli çalışanın çalışma izni alma süreçlerinde danışmanlık ve finansal destek veriliyor. İşletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanan eğitimlerin 23 Ocak - 31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Proje başvuruları 31 Aralık tarihine kadar, Adana, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa'da bulunan tüm sektörlerden işletmelerin başvurusuna açık. Projeye katılmak isteyen işletmelerin yöneticileri veya çalışanları, başvuru formunu doldurarak başvurularını tamamlayabilirler.
Başvuru formu için: https://forms.gle/MzQZHfcZ118MxAH39 
SPARK Hakkında
Uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK çatışmalardan etkilenen gençler, kadınlar ve mültecilerin iş hayatına katılarak, kendilerini ve mensubu oldukları toplulukları kalkındırması amacıyla istihdam yaratımı alanında çalışmalar yürütmektedir. Türkiye’deki çalışmalarına ilk olarak 2013 yılında başlayan SPARK, hizmet sunduğu kişilerin profesyonel becerilerini artırmaları, becerilerine uygun işlere yerleşmeleri, girişimcilik perspektifiyle şirket kurmaları ve kurulu olan şirketlerini büyütmelerine yönelik destek sunan projeler uygulamaktadır. SPARK projelerini Avrupa Birliği, Hollanda Milli Piyango İdaresi, Katar Kalkınma Fonu, İslami Kalkınma Bankası, Al Fakhoora ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi desteğiyle sürdürmektedir.
IDEMA Hakkında
IDEMA, uluslararası ve yerel çapta sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmaya katkıda bulunmak üzere yenilikçi ve kapsayıcı çözümler üretmek amacıyla üç uluslararası kalkınma profesyoneli tarafından 2011 yılında kurulmuştur. Birleşmiş Milletler, uluslararası yatırım kuruluşları, özel şirketler, ulusal ve uluslararası STK'lar, yerli ve yabancı ticaret odaları ve kamu kurumlarıyla 10 yılı aşkın bir süredir kalkınma perspektifi kapsamında işbirliklerimizi ve ağlarımızı geliştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz.“
Foto-Haber: Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim