Kısa adı HAMOK olan Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu, Antakya Eski Atatürk Stadyumu Alanında Hiçbir Yapının Yapılmamasını,  bu yerin yeşil alan olması gerektiğini tekrarladı. 
Daha önce bu alanla ilgili TOKİ’ye yazı yazılmış, ve bilgilendirme talep edildiğini vurgulayan HAMOK adına  Dönem Sözcüsü Cem Hüzmeli “Eski Atatürk Stadyumu Alanında Hiçbir Yapı Yapılmamalıdır. Bütünüyle Yeşil Alan Kalmalıdır.
Bilindiği üzere Antakya ilçe sınırlarında bulunan  ve ilk önce “konut + ticari alan” olarak planlanan, sonrasına Millet Bahçesi olarak yapılması kararlaştırılan Atatürk Stadyumu’nun yeri ile ilgili nasıl bir proje yapılacağı konusunda HAMOK olarak sorumluluğumuz gereği kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, HAMOK bünyesinde yer alan Oda Başkanlarımızın imzası ile 28 Ocak 2022 tarihinde TOKİ’ye yazı yazılmış ve Atatürk Stadyumu yerine yapılacak proje ile alakalı, alanın imar planı ve imar çapının tarafımıza iletilmesi talep edilmişti.
Ancak şu ana kadar TOKİ’den tarafımıza bir dönüş sağlanmamıştır.
Öncelikle belirtmek gerekir ki, mezarlık dışında hiçbir yeşil alana sahip olmayan Antakya’nın yeşil alan ihtiyacı yakıcı ve ertelenemez bir hal almış durumdadır. “Millet Bahçesi” adıyla yeşil alan olacağı ilan edilmiş olan ve şehrimizin park ihtiyacını gidermesi beklenen bu alanda da betonarme yapıların yapılması telafisi güç sonuçlar doğuracaktır.
Yine sorumluluğumuz gereği alanın tamamıyla yeşil alan olarak bırakılması, hangi amaçla olursa olsun hiçbir betonarme yapının yapılmasına izin verilmemesi gerektiğini buradan kamuoyuna duyuruyoruz.
Geçmiş uygulamalardan ders alarak, şehrimizi talihsiz çarpık kentleşmeden kurtaracak, insan ve çevre odaklı yaşanabilir bir kent haline gelmesi adına eski şehir stadı arazisinin Antakyalıların bugünü ve geleceği için nefes alabileceği alan olarak kalması sağlanmalıdır.
HAMOK olarak şehrimizde böyle bir alanda herhangi bir bina veya yapının olmaması gerektiği, dolayısıyla betonla boğulmuş olan bu kadim şehrin bir daha böylesi bir yeşil alana sahip olma fırsatı olmayacağını hatırlatmak istiyoruz.  Bu alanın söz verildiği gibi bütünüyle yeşil alan kalması gerektiğini ifade ediyor, bu konuda ısrarlı ve kararlı bir çaba içerisinde olacağımızı tekrar ilan ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.                     Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim