KPSS’ye giren atama bekleyen bir grup genç Samandağ Belediyesi tarafından haksız memuriyet yolu açılmasına basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. 
Basın açıklamasına; SYKP İlçe Eş Başkanı Yusuf Kimyon, TİP İlçe Başkanı Önder Tam ve İlçe Yönetiminden Ferit Diker, Samandağ Emekli Dayanışması adına Mehmet Doğru destek verdi.  
 Gençler adına açıklamayı Ece Yuva ve Cemre Aslan okudu.
Yuva ve Aslan okudukları açıklamada “Bizler ülkemizde adil olmayan bir eğitim sisteminde, adil olmayan sınavlarla üniversiteyi kazanan ve ardından yine duruma göre kimi zaman soruları çalınan, kim zaman kopya söylentilerine rağmen Kamu Personeli Seçme Sınavına yani KPSS’ ye girerek hala bir umutla atanabilmek için bekleyen binlerce gençten birkaçıyız.
Ailelerimizin bin bir emek ve umutla okuttuğu, bizlerin de büyük umutlarla yıllarımızı verdiğimiz okullarımızdan mezun olduk. Bu da yetmezmiş gibi, kadrolu bir işe girebilmenin ve kamuda çalışabilenin ön şartı olan KPSS’ ye kimimiz hazırlanıyoruz, kimimiz sınavı geçtik ama yandaş kayırmaya dönen sınavın mülakat gibi saçma sapan bir yerinde takıldık.
Bizler, yıllardır ülkeyi yöneten iktidarların elinde oyuncak olan bu KPSS sistemine rağmen ülkemizin geleceği ve aydınlık yarınları için bir şeyler yapmak için çabalayan gençleriz.
Ülkenin geleceği olan biz gençleri geçtiğimiz günlerde ilçemizde vuku bulan bir olay çok sarstı ve derinden yaraladı.
Bizleri yaralayan ve inciten; Samandağ Belediye Başkanının yerel bir televizyon kanalında yayımlanan bir programda çok sıradan bir şeyi anlatıyor gibi yaptığı açıklamaydı.
İçimizden biri yani bir Samandağlı ve bizlerin oylarıyla seçilmiş belediye başkanımızın “Samandağ Belediyesi özel kalem müdürlüğü” üzerinden bir şahsa memuriyet yolu açması çok doğalmış gibi anlatıldı ve bunu çok normal karşılamamız beklendi.
Ve hatta süslü cümleler eşliğinde Samandağ Belediyesinin bütçesinden bir ödeme yapılmadığı söylenerek bunun çok normal görülmesi sağlanmaya çalışıldı.
Ve bende bir üniversite öğrencisi olarak kendi imkanlarımla okumaya çalışıyor ve umutsuzca KPSS ye hazırlanıyorum.
Neden umutsuzca çünkü referans yok, torpil yok, siyasi bir büyüğüm yok. Buradaki problem kayırma, atamalardaki adaletsizlik. Bunlar oluyorken kim beni neden işe alsın?
Bizler; Samandağ’ ı yöneten oylarımızla seçilen Belediye Başkanının açıklamalarında söylediği hizmet kılıfını ve memuriyet ikramını kabul etmiyoruz.
KPSS’ ye giren ve ya hazırlanan binlerce gencimizin hakkının yenerek, sınava girdiği bile bilinmeyen bir şahsa altın tepside sunulan bu memuriyet ikramını kabul etmiyoruz.
Bizler iktidar tarafından yapılan bunca haksızlığa maruz kalırken, iktidar yanlısı iseniz birçok kapı önünüzde ardına kadar açılırken, yanında durduğumuz, oylarımızla seçtiğimiz, adaletin öneminin daha da vazgeçilmez olduğu bu günlerde Hukukçu ve bizden, içimizden Belediye Başkanımızın yaptığı bu haksızlığı kabul etmiyoruz.
Bizler ilçemizde atama bekleyen gençler olarak; altın tepside sunulan bu memuriyeti, hak, hukuk, adalet sloganlarıyla seçtiğimiz, fakat bu gün gelinen noktada yaptığında haksızlık ve sakınca görmeyen Sayın Belediye Başkanımızı, Belediye Başkanının yaptığına itiraz etmeyen yöneticilerini, ilçe yönetiminde keyfi ve fevri uygulamaların önüne geçilmesi için bir tarz denetim mekanizması olması gerekirken bu olayı çok masum göstererek onay veren Meclis Üyelerini kınıyoruz.
İlçemizin hakkı olan hizmetlerin rica minnet yapılmasını da, minnetiniz karşılığında verdiğiniz ödünleri de kabul etmediğimizi tüm kamuoyuna saygılarımızla bildiriyoruz.
Ve bende KPSS ye girmiş atama bekleyen binlerce gençten biriyim. Sizin asıl korkunuz biziz her şeyin farkında olmamız gerçekleri haykırmamız maalesef ki hoşunuza gitmiyor. Bir adım attık akranlarımla birlikte ilerlemeye devam edeceğiz çünkü bize hiçbir şey altın tepside sunulmayacak.” ifadelerine yer verdiler.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim