Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Hatay İl Örgütü tarafından “18 Aralık Dünya Arapça Günü” dolayısıyla basın açıklaması yayımladı. 
SYKP Hatay İl Örgütü tekçi, asimilasyoncu, baskıcı düzene karşı mücadelelerinin süreceğini belirtilerek, basın açıklamasında “Bugün 18 Aralık Dünya Arapça Günü. 
UNESCO tarafından 8 Ekim 2012 tarihinde alınan kararla 18 Aralık Dünya Arapça Günü'nün ilan edildi. 12 milyon 300 bin kelime hazinesine sahip olan Arapça, dünyanın en zengin dillerindendir. Çok kültürlü, çok dilli toplumsal doku bireysel, toplumsal, ulusal ve evrensel düzlemde bir değer ve zenginliktir. Bu zenginliğin yaşaması için bütün halkların kendi anadilleri ile konuşabilmesi ve dillerini yaşamsallaştırabilmesi gerekmektedir.
Ama geçmişten beri tekçi iktidarların baskıları sonucu birçok dil unutulup yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmakta ve bu zenginlik yok edilmek istenmektedir. Bugüne kadar dayatılan yasaklardan, Arapça da nasibini almıştır. Oysa Arapça, Türkçe, Kürtçe, Lazca, Çerkezce ve daha birçok dil; bu toprakların anadilidir.
 Özellikle bölgemizde yaşayan insanların büyük bir kısmı Arapça konuşmaktadır. Komşu ülkeler de aynı şekilde. Unutmamak gerekir ki Arapça binlerce yıldır yaşıyor, neredeyse İnsanlık tarihiyle yaşıt, tüm diller kendi halklarıyla yaşıttır.
Arap halklarının Dünya Arapça Gününü kutluyor ve buradan bir kez daha sesleniyoruz. 
Tekçi, asimilasyoncu baskılara karşı tüm dünya halklarının kendi dilleriyle konuştuğu, kendi kültürlerini yaşattığı bir gelecek için mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim