Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi MYK Üyesi Talat Oruç, bugün Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşması sonrası 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. 
SYKP MYK Üyesi Talat Oruç’ un mahkeme sonunda aldığı cezaya; 2015 yılında yapmış olduğu sosyal medya paylaşımları ile İŞİD çetelerince katledilen Halil Aksakal, Uğur Özkan, Okan Pirinç’in cenaze törenlerine ve anmalarına katılması gerekçe olarak gösterildi. Oruç’ un aldığı hapis cezası ile ilgili mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
SYKP MYK Üyesi Oruç, mahkemenin ardından yaptığı açıklamada “Bugün Hatay 2.Ağır ceza mahkemesinde 2015 yılında yapmış olduğum sosyal medya paylaşımları ve Suriye de İŞİD ve türevi çetelere karşı mücadelede yaşamını yitiren Halil Aksakal’ın aynı zamanda Suruç ta yine İŞİD çetelerince katledilen 33 düş yolcusundan Uğur Özkan, Okan Pirinç in cenaze töreni ve anmalarına katılmaktan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi(hükmün açıklanması geri bırakıldı)
AKP iktidarı devrimcileri sosyalistleri yıldırmak için yargı sopasını devreye sokmuş ayrıca tüm demokratik kazanımlara saldırmaktadır. Yıldıramayacaklar.
Devrim yolunda düşenler onurumuzdur.” ifadelerine yer verdi.
SYKP konuyla ilgili açıklamalsında “MYK üyemiz Talat Oruç’a devrimcilerin cenaze törenlerine katıldığı ve paylaşım yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Kararın açıklanması ertelendi. Hapis cezalarınız, baskılarınız, bizi yıldıramaz. Devrim yolunda düşenler onurumuzdur!” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim