Geçtiğimiz günlerde Kuşalanı ve Yenimahalle’de halk sorunlarını yetkili mercilere duyurabilmek adına sokağa çıktı ve sesini duyurabilmek için dertlerini basın yoluyla dile getirdi. 
Görevini yapan basın mensupları Belediye yönetimi tarafından hedef haline getirilmeye çalışıldı. Hatta bu haberler o kadar isabetli oldu ki; yaşanan bu olaylardan kısa bir süre sonra Kuşalanı’na iş makineleri sevk edildi, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve Belediye Meclis Üyesi Ayhan Boğday da Yenimahalle sakinlerini ziyaret ederek halkın taleplerini yerinde dinledi ve çözüm için görüşeceklerini ifade etti.
Sonda söyleyeceğimizi ilk başta söyleyelim; Belediye Başkanı Eryılmaz’ın yaptığı bu ziyareti çok olumlu bir adım olarak görüyoruz.
Halkın taleplerini seçilmiş bir belediye başkanı olarak dinlemesi ve kendi yapabilecekleri için onlara açıklama yapması, kendi yetkisi olmayan çalışmalar için “Benim uhdemde değil” diyerek işin içinden sıyrılmak yerine sorunu çözecek yetkili kişi ve kurumlara aktarması gerekiyor. Hatta halkından aldığı yetki ve gücü kullanarak gerekli yerde işbirliği yapması ve ya gerekli yerde baskı uygulayarak çözüm üretmesi doğru davranış şekliydi.
Bu halk sizi seçerken size güvenerek, ilçenin en yetkilisi olabilmeniz ve onu temsilen sorunlarını çözebilmeniz için oy verdi.
Siz de gerek adaylık sürecinizde, gerek seçim sürecinde halka vaatte bulunurken nasıl ki “Bunlar benim uhdemde değil” demediyseniz, koltuğa oturduğunuzda da “bunlar benim yetkim dışında” demeye hakkınız yok.
Halkın size ulaşabilmesi, diğer yetkililere ulaşabilmesinden daha kolay, siz onlardan, içlerinden birisiniz. En azından biz öyle olduğunuzu düşünüyoruz ve umuyoruz ki öylesiniz. Ondandır ki; elektriği de, suyu da, yolu da, kanalizasyonu da, sineği de size şikayet ediyor. 
Bir belediye başkanı olarak, takdir edersiniz ki; ilçenin en yetkili ağzı olarak halkın sorunlarını bireysel yapılacak çabalardan daha etkin bir şekilde aktarabilirsiniz.
Samandağ halkı gerek duruşu, gerek siyasi birikimiyle iktidara muhalif bir partiden seçildiğinizi, her şeyin kolay yoldan olmayacağını ve hatta üvey evlat muamelesi gördüğünü zaten biliyor. Bu noktada çözülemeyecek büyük sorunlar için sizi de anlayabiliyor bundan kuşkunuz olmasın.
Fakat ilçenin yanı sıra Hatay’da da iktidar olan aynı partinin mensupları olduğundan ve % 90 oy vererek seçtiğinden de bahane değil çözüm bekliyor.
Gazeteci - Yazar
Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim