Uzun zamandır yapılmaması yüzünden tartışmalara neden olan Cumhuriyet Mahallesi Evren Caddesi 39, Sokak asfaltlanıyor.
Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mahir Cebburoğlu’nun Samandağ Belediyesi tarafından, parke yapılmasına izin vermeyerek “parke değil, HBB’ nin katkılarıyla asfalt yaptıracağını” söylediği; içerisinde özel bireylerin eğitim gördüğü Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ nin bulunduğu, yapılmaması yüzünden tartışmalara, eleştirilere neden olan 39. Sokak nihayet asfaltlanmaya başlandı.
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mahir Cebburoğlu, Asfaltlama çalışmalarının devam ettiği 39. Sokakta açıklama yaptı.
Cebburoğlu, halkın yeni yılını kutlayarak başladığı açıklamasında “2023 yılının ilk günlerinde Cumhuriyet Mahallesinde asfaltlamaya başladık. Hizmetimiz devam edecektir. Herkesin malumu daha önce bu yol parke olacaktı. Belediye Başkanımız Refik Eryılmaz bu yolu parke yapmak istedi. Ben de parkeyi kabul etmedim. Nedeni bu mahallede engelli okulumuz var, engelli çocuklarımıza layık olabilmek için, onları sevdiğimiz için onlar için parke taşı daha zor olacak diye düşünüp sıcak asfalt yapmak istedik. Böyle olursa engelli araçlarını daha rahat kullanırlar diye düşünüp asfalt yaptık. Bizleri bazıları eleştiriyorlar. Eleştiriye açığız. Ama aslanı öldür de hakkını inkar etme. Bazı arkadaşlarım beni eleştiren arkadaşlara neden cevap vermediğim soruyor. Beni eleştiren arkadaşlara cevap verecek zamanım yok. Onlar eleştirmeye devam etsinler, ben de işime devam edeceğim. Geçen hafta yerel basında bizi eleştirmişler ve çamurdan, tozdan geçilmiyor diye. Elbette ki geç oldu ama daha sağlıklı, daha kaliteli ve daha sağlam oldu. Engelli çocuklarımız için daha iyi oldu. Mehmet Can arkadaşımız, her kurumu aradığını, Fen işlerini, Mehmet Ali Kamacı’yı aradığını ve bu yolun asfaltlanmasıyla ilgili gündemde olmadığını söylediklerini ifade etti. Ben de diyorum ki bu yol gündemde. 
Bütün arkadaşlar eğer benim gücümü test etmeye kalkışırlarsa yanılırlar. Gücümün altında un gibi ezilirler. Biz mahallemize ve 42 mahallemize hizmet etmek istiyoruz. Ama birileri önümüze takoz koyuyor. O takoz koyanları sol elimle iterim, dengime bile almam. Bu memlekette herkes haddini bilecek. 
Mahallemizin yolu hayırlı olsun ve bugünden itibaren bütün Samandağ’ da ki eksik yolları tek tek takip edeceğim. HBB Başkanımız Sayın Lütfü Savaş, başta olmak üzere bu yolun asfaltlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim