Samandağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Kongresi geçtiğimiz Pazar günü Yeni Çarşı ByAslan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
899 üyesi bulunan Samandağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Kongresine; CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği(HESOB) Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Teksöz, HESOB Başkan yardımcısı Sabit Ak, Samandağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Sait Kahiloğulları, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz, Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Necdet Arslan, Kuaförler ve Berberler Odası Eski Başkanı Adem Abacı, Samandağ Belediye Meclis Üyesi Fevzi Yüksek ve oda üyeleri katıldı.
Divan heyeti oluşturularak oylamaya sunuldu. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın’ın mesajı okundu. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 
Kongrenin Divan Başkanlığını HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, Divan Başkan Yardımcılığını HESOB Başkan Yardımcısı Sabit Ak, Divan Üyeliğini Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz, Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Necdet Arslan yaptı.
HESOB Başkanı Teksöz, kongrenin açılışında yaptığı konuşmasında; artan vakalara dikkat çekerek, Dünya Sağlık Örgütünün kurallarına uyulmasını ve aşılarını yaptırmayanların bir an önce yaptırmasını rica etti. Teksöz, kongreye katılan herkese teşekkür ederek, kongrenin hayırlı olmasını diledi. 
Faaliyet Raporu, Gelir Gider raporu, Denetim Kurulu raporları okunarak oylamaya sunuldu. Kongrede ayrıca yönetim kurulu üyelerine borçlanma yetkisi, öğrencilere burs verme yetkisi, vakıf ve ya şirketlere ortak olma yetkisi verildi. Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Samandağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Terzi “Bilindiği gibi 12 yıldır Şoförler Odası Başkanlığını yürütüyorum. Gece gündüz demeden, elimizden geldiğince sizlere hizmet etmeye çalışıyorum. Bazen hata yapmış da olabilirim, mümkündür insanız sonuçta. Sizlere karşı bir hatam olduysa affedin. Hepinize katılımınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim. Sağ olun, var olun.” dedi. Terzi’ nin konuşmasının ardından seçimlere geçildi. 
Tek liste girilen seçimler sonunda Başkanlığını Mustafa Terzi’ nin yaptığı Samandağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Asıl Üyeler: Ahmet Bilal, Cengiz Karataş, Taciddin Gümüş, Necati Cennet, Metin Yükler, Naci Horoz. Yedek Üyeler: Nedim Terzi, Ercan Dayaklı, Memet Elma, Hisameddin Açar, Murat Aşkar, Ahmet Suadiye, Özcan Özbek. Denetim kurulu Asıl Üyeler: Cemil Vural, Bedi Hüzmeli, Selim Nural. Denetim Kurulu Yedek Üyeler: Murat Özen, İlhan Kurtuluş, Hüseyin Özdemir.
 

Editör: TE Bilişim