CHP Samandağ Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. 
Berber açıklamasında "Çevre koruma haftasının anlam ve önemi anlatılırken içinde yaşadığımız ortamın, dağların, ovaların, denizlerin, göllerin çevreyi oluşturduğunu ve bizim çevremizi korumamız gerektiğini anlatırlar. Bunlar birçok insanın hayatında kırk dakikalık ders boyunca dinlediği bir ders olarak kalır ve daha o dersten çıkar çıkmaz elindeki çöpü yine yere atar.
Bir çocuğun eğitimi ailede başlar. Büyüdüğü ailesi de aslında o çocuğun çevresidir. Anne ve baba çocuğun gözünün önünde elindeki çöpü yere atıyor ise o çocuk yere çöp atmayı normal bir durum olarak karşılar ve aynı davranışı tekrar eder.
Yaşadığımız çevrenin hızla kirlenmesi ve önüne geçilemeyecek bir hal alması nedeni ile İsveç’e ait Stockholm şehrinde, 1972 yılında Birleşmiş Milletler Çevre konferansı yapılarak, çözüm bulunamayan çevre sorunları üzerine tartışıldı. Konferans çıktılar göz önünde bulundurularak 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi ve her yıl kutlanmaya başlandı. Bu gelişmelerin sonucunda Türkiye’de çevre düzenlemeleri, denetlemeleri sebebi ile 1978 yılında Çevre Müsteşarlığı ve Türkiye Çevre Sorunları Vakfı kuruldu. 5-11 Haziran haftası da Çevre Koruma haftası olarak ilan edildi. Bu hafta boyunca okullarda öğretmenler, gazeteler, dergiler hepsi bu konu üzerinde yazılar yayınlayarak öneminden bahsetmeye başladılar ve bu uzun yıllardır da böyle devam eden bir durum.

Her şeyi bir kenara bırakın ve tavana kadar çöp dolu bir odaya sizi kilitleyip orada yaşamak zorunda olduğunuzu söylediklerini düşünün. Görüntü kirliliğini bir kenara bırakıyorum, kötü kokulara da burnun alışacak bir süre sonra. Peki sağlığın? Bir süre sonra o çöplerin yaydığı mikrop ve bakteriler ile ne kadar sağlıklı kalabileceksin? Vücudun ne kadar direnebilecek bu duruma? İşe kesinlikle önce kendimizden başlamalıyız. İlk kural bu olmalı. Kendimize söyleyeceğimiz şey, kendi hayatımı düşünmediğim için çevremi kirletiyorum fakat başkalarının hayatını etkilemeye hakkım yok demeliyim. Ortak kullanım alanları merdivenler asansörler yollar parklar dinlenme tesislerini itinalı bir şekilde kirletmeden kullanmalıyız. 
Biz eğer vurdumduymaz bireyler olur, içinde yaşadığımız doğayı hiç düşünmeden kirletmeye devam edersek, bizden sonra gelecek olan nesle de böyle örnek oluruz. Bizim çocuklarımız yapmaması gerekenlerin farkında olarak büyümez. Aksine bu davranışlar onun rutin olarak gördüğü davranışlar olduğu için bu tür durumları oldukça normal karşılar. Fakat aksini yapmamız durumunda bizden sonra gelecek nesli düzgün yetiştirmiş oluruz.
Doğamız, yeşili ve mavisi ile kusursuz bir uyum içerisinde. Yaşadığımız  yeri hor görürsek  geleceği de  zor görürüz. Bizden beklenen çok zor bir şey değil. Eğer her haftamızı çevre koruma haftasının anlam ve önemi farkındalığı ile yaşarsak ortada çevre sorunu diye bir şey kalmaz. Temiz insan temiz çevre ile olur. Gelecek kuşaklara maviyi yeşili bırakmak temennisi ile hepinizi Samandağ İlçe Kadın Kolları yönetimi ve üyelerimiz ile birlikte sevgi ve saygı ile selamlıyoruz." İfadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim