Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek, HGC’nin 16 Ekim’de gerçekleştirecek Olağan Genel Kurulu’nda  aday olmayacağını ifade etti.
Temizyürek açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nin 16 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştireceği Olağan Genel Kurulu’nda aday olmayacağımı ve yapılacak olan genel kurulun cemiyetimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyor, şimdiden seçilecek olan başkan, yönetim kurulu ve diğer kurullarda görev alacak olan meslektaşlarıma başarılar dilerim. 
Değerli meslektaşlarım, 
Biliyorsunuz ki, göreve geldiğimiz 2019 yılı Aralık ayında cemiyetimizin geleceğe yönelik daha sağlam ve daha güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşu olma, meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü, taleplerinin karşılanması yolunda ekibimizle birlikte çalışmalarımızı hazırladık. Tam bu süreçte başta ülkemiz olmak üzere, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Salgını ile karşı karşıya kaldık. Bu süreç içerisinde insanımızın sağlığı açısından devletimizin aldığı kararlar gereği tüm faaliyetler, etkinlikler ve toplantılar uzun bir süre durduruldu. Bu süreci kayıpsız atlatmak için özellikle Türkiye’de 4’üncü güç olarak bilinen Basın sektöründe Hatay Gazeteciler Cemiyeti üyeleri pandemi sürecinde önemli bir görevi daha ifa ettiler. Bu süreçte alınan kısıtlama kararları çerçevesinde “Temizlik-Maske-Mesafe” kuralları ile toplumu ve kamuoyunu bilgilendirerek haber almasını sağladılar. Bu zorlu süreçte yoğun emek gösteren tüm meslektaşlarımı kutlarım. 
Değerli meslektaşlarım,
Unutmadan belirtmek isterim ki, bu süreç içerisinde maalesef Covid-19 Salgını ve yaşam süresi sona ermesi nedeniyle üyelerimiz Hatay Zafer Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tevfik Fazlı Doğan, Mega TV - Mega Haber ve Mega Radyo Genel Yayın Yönetmeni Semir Yazıcı, Doğuş Gazetesi Sahibi Ökkeş Özboğuş, Altınözü Postası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Lütfi Yavuz, HGC eski Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sarı'nın eşi Saadet Sarı, İlkkurşun Gazetesi eski imtiyaz sahibi Ali Rıza Arıkan ve üyelerimizin yakınlarına Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, hayatta olan üyelerimize ve yakınlarına da sağlıklı bir yaşam diliyorum. 
Değerli meslektaşlarım,
3 yıllık göreve seçildiğimiz zaman içerisinde planladığımız ve hayata geçireceğimiz bazı programlarımız normalleşme sürecinin başlamasının ardından daha yeni yeni yapılmaya başlandı. Bunların başında üyelerimizin eğitim ve sağlık sektöründe indirim protokollerinin yapılması, cemiyetimizin dijitalleşme ile alakalı ekipmanların alınması ve üyelerimizin çalışma hayatını kolaylaştırıcı bazı hamleleri gerçekleştirdik. İnşallah bizden sonra işbaşına gelecek olan yönetim kurulu bu hamleleri daha aktif bir şekilde ekip anlayışı içerisinde yerine getireceğine inanıyorum.
Değerli meslektaşlarım,
2019 yılında göreve geldiğimiz 3 yıllık bir dönemin sonunda cemiyetimizi ve üyelerimizi en iyi şekilde temsil ederek çalışmalarımızı sürdürmeye gayret ettik. Ayrıca, Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ne desteklerini esirgemeyen başta Hatay Valisi Rahmi Doğan, cemiyetimiz üyesi medya sahiplerine, yerel yöneticilerimize, resmi kurum ve kuruluşlara, iş insanlarına, STK’larımıza teşekkür ediyor, tekrardan yapılacak olan kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim