Samandağ Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Kongresi Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Kongrede, yapılan seçimde oda başkanlığı için 3 aday yarıştı. Yapılan seçim sonunda Samandağ Terziler ve Konfeksiyoncular Odası yeni başkanı Ali Doğru oldu.
Divan başkanlığını Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz’ün yaptığı kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Kongreye Samandağ Esnaf Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sait Kahiloğulları, Bakkallar Odası Başkanı Necdet Arslan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Terzi, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz ve oda üyesi esnaf katıldı.
Kongrenin gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından oda seçimlerinde başkan adayları Rifat Turunç, Ali Doğru ve Cuma Sahillioğulları sırasıyla birer konuşma yaptı.
Uzun yıllardır terzilik mesleğinde hizmet veren esnaflara plaket takdimi sonrasında seçimlere geçildi. 
Saat 17:00’ da sona eren oy kullanımının ardından sayım sonucunda, Cuma Sahillioğulları 69 oy, Rifat Turunç 31 oy alırken mavi liste ile seçime giren Ali Doğru 89 oy alarak Samandağ Terziler ve Konfeksiyoncular Odası’ nın yeni başkanı oldu.
Ali Doğru, seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada “Ben koltuğu ustamdan devraldım. Önemli olan odamız kazansın. Destek olan herkese teşekkür ederim.” dedi.
 

Editör: TE Bilişim