Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mahir Cebburoğlu, Gazetemizde yer alan haberin ardından, HBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı ile görüştüğünü belirterek çarpıcı iddialarda bulundu.
Cebburoğlu “Sayın Çok Değerli Samandağ Halkımız, Cemre Gazetesi’nin attığı manşetten alınarak, Samandağ’daki 9 mahalleye hitap eden mezarlıklarla ilgili okuduğum manşet haberinin ardından ben de Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin daire başkanlarıyla,        
Mezarlık Şube Müdürüyle görüşerek şu ana kadar özellikle Yenimahalle, Atatürk Mahallesi,  Yeşilada Mahallesi ve Cumhuriyet mahallesinden ibarettir.   Yenimahalle mezarlığı, 4 mahallenin mezarlığıdır. 
daire başkanlarıyla ve mezarlık şube müdürlüğü ne şu ana kadar Yenimahalle’den resmi talep olup olmadığını bir dilekçeyle  sordum. 2 saat sonra tarafıma cevap verildi. Verilen cevapta şu ana kadar Yenimahalle’den  hiçbir resmi belge ile talep olmamıştır. 
Değerli Samandağ Halkı değerli Yenimahalle sakinleri, eğer bugüne kadar resmi talepte bulunulmamışsa nasıl senin mezarlığın olacak! 
İlk önce söz uçar yazı kalır derler, Biz resmi olarak talepte bulunduk dilekçemizi verdik. bunun takipçisi olmaya hazırım.” dedi.
“ Yenimahalle Muhtarı haricinde  mezarlıklarla ilgili, Samandağ Belediyesi büyükşehirden herhangi bir talepte bulundu mu” sorusuna  Muhtar Cebburoğlu “ onu araştırmadım ama araştıracağım” diye cevap verdi. 
Muhtar Cebburoğlu açıklamasına şöyle devam etti. “ Şuan Vakıflı’da 907 nolu parsel 132 bin m2’den ibarettir. Bunun içinde 40 bin m2 alan mezarlık tahsis edilmiştir. Bu parselin bir kısmı da Yenimahalle’ye tahsis edilmiştir. 
Cebburoğlu: 6 ay içinde Samandağ’ın Mezarlık Sorunu Kalmayacak
Sayın vatandaşlar, bugün ben HBB daire başkanlığı ve mezarlık şube müdürlüğüne dilekçe verdim. benim gördüğüm takip ettiğim işleri en geç 6 ay sonra yeni mezarlığına kavuşturacağız. Şu an Ankara’daki  Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderilen dilekçeyi de takip ediyorum. Hatay Büyükşehir daire başkanlarıyla sürekli istişare içindeyiz.  Bu takipten sonra 6 ay içinde bütün Samandağ halkını rahatlatacağız. Genellikle Yenimahalle en kalabalık olduğu için Yenimahalle hal oldu.
“Yenimahalle mezarlık sorununu çözdüm diyorsunuz, Peki Samandağ’da başka hangi mahallelerin mezarlık sorunu var?” sorusuna Cebburoğlu: “Çiğdede Mahallesi, o mahalle de aynı payı alacak. Sayın Samandağ halkımıza sesleniyorum: önümüzdeki günlerde bütün Samandağ’a hitap edecek mezarlığı hazırlıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum ve bütün Samandağ halkına sesleniyorum: Şu ana kadar ne dediysem, ne iddia ettiysem hepsinin arkasındayım hepsi oldu. İddialıyım, Bütün dediklerimi gerçekleştireceğim çünkü işi takip etmeyi biliyorum.  sözle değil, belgelerle talep ediyorum. Cemre Gazetesi, mezarlıkların sorununu dile getirdiği için Cemre Ailesine teşekkür ediyorum. “ dedi.
 Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim