“Ortak Aday Tayyip Erdoğan’a Ne Kadar Az Benzerse O Kadar İyi”
Türkiye İşçi Partisi(TİP) Hatay İl örgütü tarafından düzenlenen Halk Buluşması TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti
Defne İlçesi Bedircan Düğün Salonunda gerçekleştirilen halk buluşmasına siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, partililer ve çok sayıda kişi katıldı.
Hatay halk buluşmasının açılış konuşmasını TİP Hatay İl Başkanı Şahin Kışlakçı ve Bölge Gençlik Sekreteri Aylin Açıkgöz yaptı. 
Açılış konuşmalarının ardından TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu konuşma yaptı. 
TİP Genel Başkan Yardımcısı Atay, konuşmasında mücadele etmeyi, direnmeyi Antakya sokaklarında öğrendiklerini belirterek, “Biz ne öğretildi;  yalan söylememek, emeğin değerli olduğu, eğer okursak iyi insanlar olabileceğimiz, bir iş sahibi olabileceğimiz. Geleceğe umutla bakmak öğretildi. Ama bugün bu iktidar bizim bütün çabalarımızı, emeğimizi, mutluluğumuzu, umudumuzu çalmaya çalışıyor. Çalışıyor diyorum, çünkü asla çalamayacaklar. Bazı şeylerin altını ısrarla ve ısrarla çizmek gerekiyor ki, herkes ne kadar kararlı olduğumuzu görsün. Bizim ne kadar inat edeceğimizden emin olsun. Biz inat edeceğiz, sonuna kadar inat edeceğiz.” dedi.
TİP Hatay Milletvekili Atay, konuşmasının devamında  ¨Önümüzde bir seçim var. Elbette bu seçim önemli. Türkiye İşçi Partisi de bütün kurumsal gücüyle bu seçimlere hazırlığını yapacak. Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde ittifak bileşenleri olan dostlarımızla, kurumlarla beraber. Ama yetmez. Bizim işimiz bitmiyor. 40 sene önce yaşadığımızı 40 sene sonra yaşıyorsak mesele sadece iktidarı değiştirmek değil. Mesele bu ülkede var olan sistemi değiştirmek. Bu ülkede emeğimizin karşılığını alabileceğimiz bir hayat inşa etmek. Bu da bizim tarihi sorumluluğumuzdur.” dedi.
Atay,  konuşmasında toplumsal muhalefeti örmediğimiz sürece tek başına bir seçimi kazanmanın tek başına bir önemi olmadığını belirterek, “ Öfkeleneceğiz, öfkemizi diri tutacağız ve bu öfkeyle örgütleneceğiz ve bu kahrolası düzeni de iktidarı da alaşağı edeceğiz, size söz olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.
TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında, “Bu memleketi değiştirmek istiyorsak, rahatsız olanlar bu memleketi değiştirir. “dedi.
TİP Genel Başkanı Baş, Türkiye’deki güncel sorunlara ve yaklaşan seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, 20 yıldır yapılmayanı yaparak çözüm bulunabileceğini belirterek “20 yıldır AKP’yi neden yenemedik sorusuna verilecek cevap, 20 yıldır AKP’nin sınırlarını çizdiği siyaset alanının dışına çıkmaya cesaret edemedikleri için AKP’yi yenemiyoruz.” dedi.
TİP Genel Başkanı Baş, konuşmasının devamında “Gerçek güçlü bir sol olmadan AKP’yi yenemeyiz.” dedi.
Baş, konuşmasının devamında “Size kim sizi ben kurtaracağım diyorsa yalancıdır.  Bizi bizden başka kimse kurtaramaz. Biz ancak yan yana gelirsek, örgütlenirsek, kol kola girersek ve hep beraber olursak bu memleket kurtulur. Bizim kurtarıcı beklemeye ihtiyacımız yok. İlla bir şeyden kurtulmak istiyorsanız, kendinizi kurtarıcılardan kurtarın. Ben sizi kurtaracağım diyenlerden kurtulduğumuz gün bu memleket kurtulacak.” dedi. 
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, konuşmasında adaylık ile ilgili, bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakası yaşanmaması gerektiğini belirterek “Eğer biz ortak bir aday çıkartırsak Tayyip Erdoğan tarihin çöplüğünde yerini alır. Ve bu ortak adayın en temel özelliği Tayyip Erdoğan’a ne kadar az benzerse o kadar iyi olur. “dedi.
TİP Genel Başkanı Baş, konuşmasını “O koltuğa oturacak birini arıyorsanız bizimle konuşmayın, o koltuğu yakacak, çöpe atacak birini arıyorsanız buyurun konuşalım.” şeklinde sürdürdü.
Baş, adayla ilgili kıstaslarını belirterek “20 yıldır AKP’ye karşı mücadele eden halkın değerlerine düşman birisi olmamalı. Geziye düşman birisi cumhurbaşkanı adayı olmamalı, Anayasaya evet demiş birisi aday olmamalı, Kürt’e, Alevi’ ye, kadına, gence, hayvana düşman birisi Cumhurbaşkanı adayı olmamalı, buradan daha geriye nasıl gidebiliriz. Bu kadar basit bir şey söylüyoruz.” dedi.
Baş, konuşmasının sonunda “Emek ve Özgürlük ittifakı güçlendikçe AKP’nin yenilgisi güçlenecek. Bundan emin olun. İki seçim aynı gün olacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ ı tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Ama aynı gün parlamentoda da halkın daha fazla temsil edilebilmesinin yolunu açacağız. 
2023 bir seçimden ibaret değildir. Doğrudur Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden biridir ama daha önemli bir şey var, 2023’ de biz Cumhuriyetin 2. yüzyılına ilk adımı atacağız. Torunlarımızın bile hayatını belirleyecek bir sürece geçiyoruz. Gelin, 2. yüzyılda Türkiye’yi Hatay gibi yapalım. “dedi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim