Türkiye İşçi Partisi (TİP) Samandağ İlçe Örgütü tarafından ilçemiz mahallelerinde düzenlenen “Halk Buluşmaları” Mağaracık Mahallesinde geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirildi. 
 Mağaracık Mahallesi Halk Buluşmasına; TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, TİP Hatay İl Başkanı Şahin Kışlakçı, TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Gençler ve Kadınların yoğun bir şekilde katıldığı Mağaracık Halk Buluşması etkinliğinde mahalle sakinleri TİP Milletvekili Barış Atay’ı büyük bir coşku ile karşıladı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TİP İlçe Başkanı Önder Tam, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz koşulların sebebinin kötü yönetim olduğunu belirterek, yönetemeyenlerin yarattığı ekonomik sıkıntıların bedelini işçi ve emekçilerin ödemek zorunda kaldığını vurguladı. İlçe Başkanı Tam, konuşmasında;  yerelde ve genelde halkın yaşadığı sorunlar ve bu sorunlar karşısında verilecek birlikte mücadelenin önemine değinerek,  coşkuyla karşılama ve yoğun katılım dolayısıyla Mağaracık mahalle sakinlerine teşekkür etti. 
İlçe Başkanı Önder Tam daha sonra sözü TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’a bıraktı. 
TİP Milletvekili Barış Atay, konuşmasında; olası erken seçimde işçilerin, emekçilerin, ezilenlerin alternatif çıkış yolunun HDP’ nin de içinde olduğu sol ve sosyalistlerden oluşan bir ittifakta olduğunu belirtti. TİP Milletvekili Atay, konuşmasında; sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için yola çıkmadıklarını hedeflerinin toplumsal muhalefeti yükselterek Türkiye’ de sosyalist bir rejimi hayata geçirmek olduğunu ifade etti.
Milletvekili Atay, konuşmasında Gezi Davası, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili verilen mahkeme kararları, devamında yaşanan Konser yasaklarına değinerek; AKP - MHP iktidarın her türlü muhalefet üzerinde korkunç bir baskı kurma hedefinde olduğunu, birçok hamlesiyle terör ve korku yaratmaya devam ettiğini söyledi. Atay,  bütün bunların sebebinin klasik bir devlet yapılanması yerine bir mafya hükümetiyle karşı karşıya olduğumuzun göstergesi olduğunu sözlerine ekledi. Milletvekili Atay, işçilerin, emekçilerin, köylülerin, çiftçilerin, kadınların, gençlerin, ezilen tüm kesimlerin yani 80 milyonun iktidardan büyük olduğunu göstermesi için mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.
TİP Milletvekili Barış Atay konuşması sırasında Mağaracık sakinlerinin sorularını da yanıtladı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim