Türkiye İşçi Partisi(TİP)  Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösteriler fezleke hazırlandı.
TİP Hatay Milletvekili Barış Atay’ı dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hazırlanan fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlandı. 
Meclise sunulan fezlekede TİP Milletvekili Atay’ın Ak Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, bu paylaşımlarda hakaret ettiği iddia edildi.
TİP Genel Başkanı Yardımcısı Barış Atay, 2018 yılında “Sadece Diktatör” isimli tiyatro oyununun yasaklanmasının ardından karara tepki göstermiş ve Twitter hesabından “Oyunumuz Erdoğan tarafından yasaklanmıştır. Bunun tümden bir yasaklamanın başlangıcı olduğunu biliyoruz” demişti.
Paylaşımında “#SadeceDiktatörYasaklar” etiketini de kullanan Barış Atay hakkında bu paylaşım nedeniyle Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı.
Barış Atay’ın Batman’da 18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunarak, Er’in intiharına sebep olan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın serbest bırakılmasına gösterdiği tepki de suç sayıldı.
Orhan’ın serbest bırakılmasına karşı sosyal medya hesabından Bakan Soylu’yu etiketleyerek paylaşımlarda bulunan Atay’ın Soylu’ya hakaret ettiği öne sürüldü.
Atay ayrıca adil yargılanma talebiyle başladığı ölüm orucunun 238. gününde hayatını kaybeden Avukat Ebru Timtik’in fotoğrafının İstanbul Barosu’na asılmasına ilişkin “Terör örgütü mensubunun fotoğrafını İstanbul Barosu’na asanları şiddetle kınıyorum” diyen Soylu’ya da tepki göstermişti.
Foto: Haber Merkezi-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim