Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, geçtiğimiz hafta sonu Partisinin “Bir Yol Var” kampanyası kapsamındaki gezilerinin Hatay ayağında“Duvar” kitabının söyleşi ve imza günü dolayısıyla ilçemizdeydi.           
Deniz Sitesi Park Cafe’ de gerçekleştirilen söyleşi ve imza günününe; TİP Hatay İl Başkanı Şahin Kışlakçı, TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam ve İlçe Yöneticileri, HDP Samandağ İlçe Eş Başkanı Naim Özbek ve İlçe Yöneticileri, DSP Samandağ İlçe Başkanı Haydar Süslü, SYKP PM Üyesi Talat Oruç, SYKP Samandağ İlçe yöneticileri, Samandağ Belediyesi Meclis Üyesi Taylan Nural, Tüm Emekli Sen Samandağ temsilciliği Yürütme Kurulu  Üyeleri, Sözümüz Var Meclisi Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam, söyleşinin açılış konuşmasında “Bildiğiniz üzere Türkiye İşçi Partisinin “Bir Yol Var” kampanyasının Samandağ ayağında İstanbul Milletvekilimiz Ahmet Şık aramızda. Aslında bu etkinliğimizin diğer ayağı da Duvar isimli kitabın tanıtımı imza ve söyleşisi olacak. Tabi bu aynı zamanda Türkiye İşçi Partisinin Devlet, siyaset, mafya üçgenindeki karanlık ilişkilerinde açığa çıkarıldığı bir araştırma raporu. Bu raporda emeği olan Ahmet Şık olmak üzere Bahadır Özgür, Ertuğrul Mavioğlu, Hakkı Özdal ve Timur Soykan’ın büyük emeği var. Hiçbir karşılık beklemeden TİP adına kolektif bir çalışmayla İleri kitaplığında basılarak bize kazandırdılar. Biz TİP olarak ve aynı zamanda Samandağlılar olarak teşekkür ediyoruz.” dedi.

TİP Milletvekili Ahmet Şık “Bir yol var” diyerek yola çıktıklarını belirtti. TİP Milletvekili  Şık, Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili hazırladıkları raporun genişleyerek “Duvar” olduğunu ifade ederek “Rapor diye yola çıktık, rapor genişledi kitap oldu. Duvar ismini taşıyan kitap, Mehmet Ağar’ın Uğur Mumcu cinayetiyle ilgili Güldal Mumcu’ya söylediği ‘Bir tuğla çekersem duvar yıkılır’ sözlerine ithafen “Bu kitap o tuğla çekilsin diye yazıldı.” dedi.
TİP Milletvekili Şık konuşmasında, kitabın kollektif olarak yazıldığını belirterek “Şuan genel bir düşünce var o da Sedat Peker itirafları çıktı iktidar düşecek dediler. İktidarın ne olduğunu, nasıl düşeceğini anlatan biri var ama sizin yapacağınız şey iktidarı düşürecek hamleyi yapmaktır. Oturduğunuz yerden iktidar düşmeyecek. İktidarın giderek kan kaybettiğini, zayıfladığını söyleyen bir takım anketler çıkıyor karşımıza ne kadar doğrudur, yanlıştır yapılacak olan seçimde göreceğiz. Şu bir gerçek ki iktidar kan kaybediyor ama en kötü haliyle bile %30 bandında bir oy potansiyeli var. Bizim iktidarı düşürecek kolektif bir birlikteliğe ihtiyacımız var. Biraz önce sevgili başkanın söylediği 3. Bir yol var dediği şey bu. Üçüncü bir ittifakı kurmayı hedefliyoruz. İşçi Partisi olarak mecliste olan bir parti olarak çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakacağımızın sözünü veren bir parti olduğumuzu ifade eden bir parti olarak parlamentodayız. Türkiye sol adına söz söyleyen herkesin bir siyasi zeminde buluşturmak için buraya geldik. Gerçekten bildiğim mesela kitabı anlatmak Sedat Peker’i konuşmak ama bir yandan da bir yurttaş sorumluluğunda bu duyuruyu yapmak istedim. Biz mevcut büyük iki ittifaktın durduğu pozisyondan ve muhalefet adına söylüyorum ne olursa olsun bunlar düşsün çaresizliğinin üstünde tepinmesi çaresizliğinden daha üst bir pozisyonumuz var. Sadece gücümüzün farkında olmak gerekiyor. Düşünüldüğü kadar zayıf değiliz. Ve bu ülke yeniden kurulacaksa AKP’den sonra ben o yeniden kurulacak ülkede odağına yurttaşını koyan bir yönetim nasıl inşa edileceğini anlatabilmek için sesi duyulmayanın sesini duyurmak için orada olmak istiyorum. Kişisel olarak Ahmet Şık olarak söylemiyorum. Eğer yeni bir Türkiye kurulacaksa ve biz o masada olamayacak isek bu iktidar değiştiğinde yerine gelecek olan iktidarın garantinörlüğünden başka hiçbir şey yapmayacak. Tam da bunun için buna itiraz etmek ve üçüncü seçeneği oluşturmak zorundayız. Bunu TİP Milletvekili Ahmet Şık olarak değil 21 yaşında bir kız babası olduğum için istiyorum. Ben ülkeye olan bağlılığımı hep şu şekilde ifade ederim. Ben bu ülkede ölmek istiyorum derim sürekli. Kızımda buna karşın ben bu ülkede yaşamak istiyorum. Sizin çocuğunuzun da bu ülkede yaşayabilmeye devam edebilmesinin kaygısını taşıyan biri olarak bunu istiyorum. Biz sistemin devam etmesini isteyenlere mahkum değiliz. Biz yeniden kurulacağı iddia edilen masada olmak istiyoruz. Bunun içinde sokakta ter akıtıyoruz. Zaten tarlada teri olamayanın sofrada yeri olamaz bildiğiniz üzere. Ve lütfen bu terin karşılığını hep birlikte verelim istiyoruz. Bu sistem değişmeden bu ülkede hiçbir şey değişmeyecek. ” dedi. Konuşmasının ardından Şık, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı ve kitabı imzaladı.
Haber- Foto: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim