Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB SEN), Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bankalarla yaptığı promosyon sözleşmelerini iptal etmesini istedi. 
TÖB SEN Yürütme Kurulu Adına  Başkan Deniz Ezer, değişen durum ve şartların dikkate alınarak promosyon tutarlarının revize edilmesi gerektiğini vurguladığı açıklamasında  şu ifadelere yer verdi. 
“Hatay’da promosyon sözleşmelerinde, enflasyon bu derece yüksek olmadığı için, bankalar ile öngörüsüz yetkililer ve öngörüsüz  sendikalar  düşük miktarla sözleşmeleri imzalamıştı. Ancak enflasyon 2022 yılında yüzde 80'lere ulaştı. Sözleşme imzalandığı tarihte enflasyon %21,31 iken bugün %80 olmuştur. Bu dönemde devlet memurları maaşlarında  %72,63 oranında artış olmuştur.
Diğer taraftan, kamu görevlileri için bankalara yatırılan parasal miktar büyük oranda artmasına rağmen geçmiş dönem itibariyle yapılan anlaşmalar gereği kamu görevlilerine verilen promosyon ödemeleri düşük kalmıştır. Bu çerçevede, yeni yapılan anlaşmalar kapsamında ödenen promosyon ödemeleri ile geçmiş dönem promosyon ödemeleri arasında uçurum oluştuğu gerçeği görülmeli, promosyon ödemelerinin kamu görevlilerinin emek ve ücretlerinden kaynaklanan bir hak olduğu unutulmamalıdır.
Bankalara çağrımızdır; geçmiş dönemlerde yapılan promosyon sözleşmeleri;  güncellenmeli, ekonomik koşullar ve enflasyon durumu gözetilmeli, kamu emekçilerinin hakkını ve hukukunu koruyacak şekilde harekete geçerek sendika temsilcileri ve bankalar ile tekrar bir araya gelmeli, değişen durum ve şartları dikkate alarak promosyon tutarlarını revize edilmelidir. 
HATAY MİLLİ EĞİTİM MÜDÜDÜRLÜĞÜ PROMOSYON İLE İLGİLİ KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPMALIDIR.
Promosyonların birçok ilde iptali konuşulurken Hatay’da konunun muhatabı olması gereken İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin sessizliği tercih etmeleri düşündürücüdür.Kaldıki yapılan girişimlerde örneğin Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün banka promosyonlarının güncelleme talebli yazıya karşılık ilgili banka verdiği cevabi yazıda promosyon artırımının mümkün olmadığını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne iletmiştir.
TÖB SEN olarak başta Antakya İlçe Milli Eğitimim Müdürlüğü olmak üzere tüm ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden talebimizdir.Promosyonlar gerekirse tek taraflı fesih edilmelidir.
Elbetteki bizler il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin ve Şube Müdürlerinin iyi niyetli olduğunu biliyoruz.Fakat Kamuoyunda konuşulan aşağıdaki soruların cevaplandırılmasını talep ediyoruz.
1.Promosyon ihalesini alan banka ile yapılan sözleşme dışında farklı bir sözleşme yapılmış mıdır? 
2.Bazı ilçelerde bankalarla iş karşılığı anlaşıldığı konuşulmaktadır bu doğru mudur?
3.Bazı Şube Müdürlerinin söz konusu bankalarda parasal bir iş ilişkisi olduğu doğru mudur?
TÖB SEN olarak talebimiz ekonomik kayıplarımızın karşılanması ve hakkımızın  teslim edilmesidir.”
      Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim