Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Hatay İl Konferansı geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirildi. 
Defne İlçesi Turunçlu Mahallesi'nde  bulunan Bedircan Düğün salonunda gerçekleştirilen konferansa TÖP sözcüler kurulu üyesi Perihan Koca, Hatay İl Sözcüsü Hasan Özgün,             
 Hatay İl ve İlçe örgütleri temsilcileri, emek ve demokrasi güçlerinin temsilcileri katıldı. Konferans sonunda yapılan seçimle Hatay İl sözcülüğüne; Hasan Özgün, Yönetim Kurulu Üyeliğine; Fatma Ardal, Mehmet Ali Oruç, Hasan Fehmi Görür, Selvernur Büyükkeleş, Ali Öztürk seçildi.
Konferansın açılış konuşmasını TÖP Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca gerçekleştirdi.  Koca, konuşmasında; siyasi iktidarın mafya, çete ve suç ittifakı ile her defasında daha fazla suç işleyerek ülkeyi yönetmeye çalıştığı bir siyasi iklim içerisinde olduğumuzu belirterek “ Olağanüstü halin kalıcılaştırmaya, cezasızlık rejiminin inşa edilmeye çalışıldığı, ayakta kalmak ve siyasi iktidarını tahkim edebilmek için faşizmin inşa edilmeye çalışıldığı kritik bir kavşaktayız. Görüyoruz memleketin dört bir yanında yangın var. 
Memleketin dört bir yanı kan ağlıyor, seller, müsilajlar, kuraklıklar, kriz, yıkımlar, şiddet var. Savaş politikaları var, halkların birbirine kırdırmaya çalışıldığı yolsuzluk, yoksulluk, soygun iktidarının ta kendisi var. 
Hepimiz görüyoruz AKP- MHP iktidarı ülkemizi yönetemez vaziyette ve yönetemedikçe de daha fazla saldırıyor, saldırganlaşıyor. Çünkü artık meşru değiller ve yönetemedikleri oranda suç işleyerek ayakta kalmaya çalışıyorlar. Halkların tüm kesimlerine, inançlara, doğaya ve hatta tüm insanlığa karşı suç işleyerek ayakta kalmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız.” dedi. 
Koca, gelinen bu aşamada tüm güçlerin siyaset sahnesinde yerini aldığını belirterek, faşizm ya da bir restorasyon olasılığının devrede olduğunu, bu olağanüstü siyasi iklim içerisinde halk güçlerinin siyaset sahnesinde yerini almaya başladığını ifade etti. 
TÖP Sözcüler Kurulu Üyesi Koca, faşizm ve ya restorasyon olasılığına karşı 3. olasılık olarak kendilerinin demokratik cumhuriyeti ve sosyalimi inşa etmeye odaklanmış durumda olduklarını belirterek “bu yangın yerinde kül olmaya, kuru ekmeğe razı olmaya niyetimiz yok. Bizler diyoruz ki çaresiz ve seçeneksiz değiliz. Biz varız, Toplumsal Özgürlük Partisi var.” dedi.
Koca’nın ardın Hatay İl Sözcüsü Hasan Özgün yaptığı konuşmada, iktidarın politikalarına karşı kendi kentlerinde mücadele ettiklerini belirterek “Belki de bu memlekette en fazla suç işlediği ve suç şebekelerini örgütlediği şehirde mücadele ediyoruz. En son gerçekleştirdikleri provokasyonu protesto ederek, lanetleyerek ve kınayarak, bunun karşısında dipdiri irademizle mücadele etmeye devam edeceğimizi belirterek sözlerime başlamak istiyorum. 
Samandağ’da birkaç gün önce bir düğünde Suriyeli bir müzisyenin katılması Arapça şarkılar söylemesi iktidarın lağım medyası tekrardan provakasyon haberlerine yer vermeye başladı. 
Burada Arap Alevi halkı başta olmak üzere, bu topraklardaki halklar dokusunu hedef alan iktidarın lağım medyası ve sözde gazeteciler değildir. Bu işin esas sorumlusu iktidarını kaybetmemek için her türlü suçu işlemek konusunda gözünü karartmış olan suçlular, çete ittifakı ve onların tepesindekidir. Ve biz diyoruz ki bütün bu provokasyonlarınız nafile ve boşunadır. 
Bütün bu provokasyonlarınızı boşa çıkaracağız. Ve korkunun ecele faydası yok. Düşeceksiniz, gideceksiniz, biz sizi o koltuklarınızdan indirecek ve halkın iktidarını buradan Antakya’ dan yükselteceğiz. Antakya’da ki kardeşlik ve özgürlük dokusunu bütün ülkeye yayacağız. Bütün halklara selam olsun. ”dedi. Konuşmaların ardından il yönetimi seçimi yapıldı.

Editör: TE Bilişim