CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile mesaj yayımladı. 
Vekil Topal yayınladığı mesajda, “Bilindiği üzere, ulusumuzun kurtarıcısı ve devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 24 Kasım 1928 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti hükümetince kendisine verilen Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul etmiştir. 
Onun 100.Doğum yılı olan 1981 yılından bu yana 24 Kasım günleri Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Öncelikle tüm öğretmenlerimize kutlu olsun. 
Atatürk 1925 yılında öğretmenlere hitaben yaptığı bir konuşmasında,  “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder.” demiştir. Bu düşünce ışında; özgürlüğü ve bağımsızlığı bizlere bir yaşam biçimi olarak öğreten,  Atamızın; “Bir taraftan genel olarak cehaleti gidermeye çalışmakla beraber, diğer taraftan toplumsal hayatta bizzat etkili iş gören ve verimli uzuvlar yetiştirmek lazımdır” düsturunu emir kabul eden değerli öğretmenlerimiz; siz görevinizi layıki ile yaptınız, yapmaya da devam ediyorsunuz.
Her geçen yıl  29 Ekim’de ve 10 Kasım’da Anıtkabir ziyaretçi rekoru kırıyorsa bunun başlıca nedeni sizlersiniz. Bugün her şeye rağmen Cumhuriyet ayakta duruyorsa ve hala kutlayacağımız 23 Nisan’ımız, 19 Mayıs’ımız, 30 Ağustos’umuz var ise inanın ki bunlarında mimarı sizlersiniz. 
Yoksul mahallelerin, karanlık köylerin, ıssız mezraların kuytu köşelerinden aydınlık zihinleri çıkararak bu ülkeye en büyük değerleri kazandırdığınız için sizlere minnettarız.
Huzurlu bir eğitim ortamı, insanca yaşanacak özlük hakları, bilimsel eğitim müfredatı, öğretmenlerimize sağlayacağımız temel ödevimizdir. Bunun bilincindeyiz ve bunu mutlaka başarmak zorundayız.
Bu duygularla, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü yürekten kutluyor, sağlıklı ve huzurlu yaşam diliyoruz.” İfadelerine yer verdi.
Foto: Haber Merkezi -Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim