Tüm Bel Sen Genel Merkez ve Hatay Şube Yöneticileri, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz tarafından sözleşmeleri yenilenmeyerek işlerine son verilen üyeleri ile ilgili basın açıklaması düzenledi.
Eğitim Sen Samandağ Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın açıklamasına Tüm Bel Sen Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, Mali Sekreteri Zeynep Sarıkaya Altun, Hatay Şube Başkanı Müfit Cihnioğlu, Şube yöneticisi Hasan Şanverdi, işlerine son verilen 6 sözleşmeli memur katıldı.
Tüm Bel-Sen Hatay Şube Başkanı Müfit Cihnioğlu, işten çıkarılan arkadaşlarının her konuda yanlarında ve destekçileri olduğunu, yapılan bu yanlış uygulama geri alınana dek mücadelelerinin süreceğini belirtti.  
Tüm Bel Sen Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, Genel merkez olarak görüşme yapabilmek için Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’a ulaşmaya çalıştıklarını ve randevu talep ettiklerini fakat yanıt alamadıklarını belirtti. Tüm Bel Sen Genel Sekreteri Yıldırımcı, Genel Merkez MYK tarafından hazırlanan basın açıklamasını okudu. Yıldırımcı, açıklamada “Ülkemiz ekonomik, siyasal ve sosyal büyük bir uçuruma sürüklenip, yaşanan krizin faturası iğneden ipliğe her şeye ardı ardına gelen zamlar ve ücretlerimizin pula dönüşmesiyle biz emekçilere kesilmesi yetmezmiş gibi iş ve yaşam güvencemize yönelik saldırılar da artıyor. 
İşsizliğin rekor kırdığı bu süreçte biz kamu emekçileri de sosyal devlete ve hukuka aykırı bir şekilde bir gecede işten atılarak işsizler ordusuna dahil edilebiliyoruz. 
Hiçbir politikasında hukuka ve ya bilime uygun davranmayan merkezi hükümetin kendi yandaşı olmayanları hiçbir hukuki dayanağı olmadan bir gecede işten atması, yerlerine liyakate dayanmayan atamalar yapması yetmezmiş gibi yerel yönetimlerde de zaman zaman belediye başkanları keyfi bir şekilde bizleri işten çıkarabiliyor. 
Maalesef ki bu anti demokratik ve hukuk dışı uygulamanın son örneği, kadim tarihiyle demokrasi, kardeşlik ve barış kenti olarak bildiğimiz Samandağ’da yaşandı. 
Samandağ halkının emekten ve demokrasiden yana olduğunu söylediği için seçtiği Belediye Başkanı Refik Eryılmaz göreve seçildikten 9 ay sonra belediyede çalışan 13 emekçiyi sırf kendisinden önceki dönem işe alındıları için keyfi bir şekilde işten çıkardı. İşine son verilen emekçilerin mahkemeye başvuru yapması sonucu sözleşmeli kamu emekçisi statüsündeki 9 emekçi göreve iade davasını kazandı ve işlerine geri döndü. 
Ancak tek taraflı hukuka aykırı işten çıkarma kararları yargıdan dönen Belediye Başkanı bu seferde işe iade edilen emekçileri meslekleriyle alakasız birimlerde ve yerlerde görevlendirip sürgüne gönderdi. Yargı kararıyla göreve iade olan emekçilere yönelik sistemli bir şekilde mobing uygulayarak onları istifaya zorlayan Belediye Başkanı bundan sonuç alamayınca 22 Aralık 2021 tarihinde yargı kararına aykırı bir şekilde Sendikamız üyesi 6 emekçi arkadaşımızın işine bir kez daha tek tarafı bir şekilde son verdi. 
Halkçı belediyecilik yapacağım diyerek Samandağ halkından oy alan Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın yargı karalarıyla belediyede çalışma hakları teyit edilen Sendikamız üyelerini, sadece kendisinden önceki dönem işe alındıkları için, daha günlük bir ifadeyle “kendi adamı olmadığı” için hukuka aykırı bir şekilde işten atması Saray hükümetinin hukuk falan takmadan tek taraflı “yaptım oldu” şeklindeki uygulamalarından ne kadar farklıdır? 
Mesleklerini, işlerini hakkıyla yerine getirerek Samandağ halkına layıkıyla hizmet etmeyi amaçlayan, yaşadığımız bu ağır ekonomik koşullar altında işlerine sahip çıkarak, evlerine ekmek götürmeyi amaçlayan arkadaşlarımızın haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılması anti demokratik ve hukuk dışı olmasının yanında adeta bir emekçi düşmanlığıdır.
Değerli arkadaşlar, 
Haklarını mahkeme kararıyla teyit ettirmiş bu arkadaşlarımıza sistemli bir şekilde mobing uygulayıp, haklarında olur olmaz ithamlarda bulunulduktan sonra son olarak da adeta hülle yoluyla yargı kararlarını boşa düşürerek bir kez daha işten atan Samandağ Belediye yönetiminin bu anti demokratik ve hukuk dışı uygulamalarını kabul etmiyoruz.
Biz TÜM BEL SEN’liler olarak, hukuksuz bir şekilde sözleşmelerine son verilip işten atılan arkadaşlarımızın işe iade edilmesi başta olmak üzere; kim tarafından yapılırsa yapılsın emekçilerin iş ve yaşam güvencesi gasp etmeye çalışan her türlü uygulamaya karşı ülkenin dört bir yanındaki on binlerce üyemizle tek bir yumruk olarak karşı duracağımızı ve arkadaşlarımızın haklarını geri kazanmaları için tüm demokratik ve hukuki yolları kullanacağımızı bir kez daha buradan ilan ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim