Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK)'in Anayasa değişikliğine karşı mücadelede karma örgütlerin desteğini almak için imza metni sundu. 
Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, “Eşitlikten ve laiklikten vazgeçmeyeceğiz.” vurgusuyla sunulan metni dernek adına imzaladı.
 Başkan Nehir, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği adına imzaladığı metindeki açıklama kısmında “TÜM MİLLETVEKİLLERİNE TÜM SİYASİ PARTİLERE TÜM KAMUOYUNA ÇAĞRIMIZDIR” başlığıyla şu ifadelere yer verdi. 
“TBMM'ye sunulmuş olan Anayasa değişikliği teklifine açık ve net bir "Hayır" denmelidir.
Bu teklif Anayasa'nın eşitlik, laiklik ve din ve inanç özgürlüğü ilkelerine temelden aykırıdır.
• Temel insan hakları tartışma ya da referandum konusu yapılamaz.
• Din. inanç ve ibadet özgürlüğü, laiklik, eşitlik ve ailede eşitlik kavramları: yaşam hakkı dahil tüm temel insan haklarının güvencesidir.
• Kıyafete dair hiçbir düzenlemenin yeri Anayasa değildir.
Toplumsal ve ekonomik krizler derinleşir, iktidar eliyle muhaliflere uygulanan şiddet giderek yükselirken: toplumsal meşruluğu her geçen gün azalan siyasal iktidarın seçim yatırımı olan bu Anayasa değişikliği teklifini, müzakere dahi etmeyin. Teklifin görüşüleceği komisyon ve Meclis oturumlarına katılmayın.
• Mevcut Anayasa uygulanmayıp: laiklik ve eşitlik ilkeleri yasal ve fiili yollarla sistematik olarak ortadan kaldırılırken;
• Kadın cinayetleri, ev içi şiddet ve çocuk cinsel istismarları sürekli artarken;
• Yargı, iktidara sonsuz ve denetimsiz bir özgürlük tanımanın: muhalifleri ise, en acımasız yöntemlerle susturmanın aracı halinde iken;
• Barışçıl protesto hakkı ve ifade özgürlüğü kullanılamaz halde iken; kadın örgütleri kapatılmaya çalışılıp kadın aktivistler sistematik olarak yargı tacizine maruz bırakılırken;
• Basın özgür değilken: Anayasa konuşulamaz.
Ülkeyi korkunç bir kaosa sürükleyecek böylesi bir Anayasa teklifi tartışılamaz.
Bu teklife destek vermek:
• Anayasa'da tek bir dini inanca, üstelik onun bir yorumuna referans vermek; anayasal laiklik ilkesini temelden çiğnemek ve inanç ayrımcılığı yapmak demektir.
• Kadınları başörtülü/başörtüsüz şeklinde bölmek; belli bir dinî kıyafet dışındaki tüm kıyafet tercihlerine yasal ve fiili saldırıların önünü açmak demektir.
• LGBTİ+ varoluşa karşı nefret söylemini Anayasa'nın bir parçası haline getirmek demektir.
• Evlilik eşitliği ilkesini yok etmek, erkek çok eşliliğinin önünü açmak, Medeni Yasa'yı tartışmaya açıp çok hukukluluğa kapı aralamak demektir.
Demokrasi, ifade özgürlüğü, eşitlik ve laiklik tartışma konusu edilemez. Ülkemizin İran ya da Afganistan haline getirilmesine ortak olmayın.
Müzakere dahi etmeyin Tartışmasız ‘Hayır’ deyin.”
EŞİK’ten imzaya çağrı;
 “Eşitlik İçin Kadın Platformu olarak, iktidar bloğunun Meclis’e sunduğu iki maddelik Anayasa değişikliği teklifinin içeriği açıklandığı andan beri tüm partileri, milletvekillerini ve kamuoyunu uyarmaya çalıştık. 
Bu çerçevede milletvekillerine mektuplar gönderdik, sosyal medya dahil çeşitli araçlarla ulaşmaya çalıştık. Teklifin içerdiği riskleri kelime kelime ele aldığımız bir Anayasa Teklifi Bilgi Notu hazırladık ve herkesle paylaştık.
Siyasi hata kaldıracak bir süreçte değiliz. 
“Başörtüsüne güvence, LGBTİ+ evlilikleri engelleme” argümanları ile, ülkenin İran ya da Afganistan olma yolunda hızla sürüklenmesi tehlikesi ile karşı karşıyayız.
Sessiz kalamayız. Seyredemeyiz.
Türkiye’nin geleceği için kaygı duyan herkesi ortak bir ses çıkarmaya çağırıyoruz. 
Sizlerle, kurumsal imzaya açtığımız metnimizi paylaşıyoruz. İmzanızı ve desteğinizi bekliyoruz. İmzalamak için formu doldurmanız yeterli olacaktır.
Gelin bu değişikliğe karşı birlikte mücadele edelim, “HAYIR” diyelim. 
Bu tuzağa düşmeyeceğiz. Eşitlikten ve laiklikten vazgeçmeyeceğiz.”
www.esik.org.tr
[email protected]
İmza formunun linki: https://forms.gle/GNDnbVtJLZAFsRJeA 
Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim