CHP Samandağ İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. Yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 
Başkan Berber mesajında “30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen yayılmacı, istilacı güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtarıldığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür. Her yıl 30 Ağustos günü kutlanan Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inin ulusal bayramıdır. Zafer Bayramı, 1922 yılında
26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır.
30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.
30 Ağustos Zafer Bayramımızın 99. Yılının bütün Dünya ülkelerine ve ülkemize barış ve huzur getirmesini Samandağ ilçesi CHP Kadın Kolları yönetim ve üyelerimiz adına kutluyoruz.” İfadelelrine yer verdi. 
 

Editör: TE Bilişim