İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Turgut Reis Anaokulu tarafından hazırlanan Anneler Günü etkinliği gerçekleştirildi.
Samandağ Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve yoğun katılımın olduğu etkinliğe; İlçe Kaymakamı Murat Kütük ve Eşi Emine Fulya Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve eşi Selda Eryılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Kartaler,               
İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Özgür Acar, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Menderes Tunç, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir ve ilçe yöneticileri, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Sunumunu Turgut Reis Anaokulu öğretmenlerinden Dilek Elataş’ın yaptığı etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Anneler Gününün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Aile Birliği Başkanı Defne Düzce yaptı. Düzce, etkinliğe katılan herekse hoş geldiniz dileklerinde bulunarak, konuşmasında “Anneler günü, hayata gözümüzü açtığımız o ilk andan başlayarak bütün enerjilerini emeklerini hiç üşenmeden harcayan, yüreklerinde büyük bir sevgi barındıran annelerimizi onurlandıran özel bir gündür. Anneler gününü kutlama geleneği, Antik Yunan’da Rhea (Riya) onuruna verdikleri ilkbahar festivali kutlamalarında başlar. Antik Romalılarda ise ana tanrıça Kibele onuruna kutlanırdı. Günümüzde ise bütün dünyada kutlanan anneler günü, farklı ülkelerde farklı zamanlarda kutlanmaktadır. Bu günü anneler için daha özel kılmak adına çeşitli hediyeler, sürprizler ve kutlamalar yapılmaktadır. Onlar ki uykusuz gecelerini gündüze katan, hiç yorulmadan usanmadan biz rahat edelim diye bitmeyen enerjiye sahip kadınlarımız… Hasta olduğumuzda uymayan, dışarı çıktığımızda belli etmeden bekleyen ve döndüğümüz zaman ancak rahat uyuyan, aç kalmayalım diye bütün ihtimalleri hesaplayan, unuttuğumuzu hatırlatan, dağıttığımızı toparlayan, üzüntümüzü paylaşan, başarımız ile gururlanan, karşılık beklemeden sevgisini gösteren analarımız… İlk sözlerimizi duyan, ilk düşüşümüzü yakalayan, ilk aşkımızı söylediğimiz, ilk mutluluğumuzu paylaştığımız, ilk üzüntümüz, ilk sevincimiz, ilk derdimiz ve daha nice ilkleri paylaştığımız dört beş yaşlarındaki çocuğun annesinin gözlerine bakıp “Sen sevgiden mi oluştun anne?” dediği sevgiden oluşan annelerimiz için bugün burada hep beraber onları onore etmek üzere toplandık. Sizler için eğlenceli, biraz duygusal, anlamlı bir gösteri hazırladık. Umarım beğenirsiniz, iyi seyirler.” İfadelerine yer verdi.
Daha sonra okul tarafından yılın annesi seçilen SMA Hastası Nefes bebeğin annesi Nilay Yeşil’e Kaymakam Murat Kütük tarafından plaket takdim edildi.
Program; 5 Yaş E Sınıfı Öğretmeni Nilay Fırıncıoğlu'nun Anneler Günü Konulu Slayt Gösterisi ardından 5 Yaş B Sınıfı Öğretmeni Esra Emir Bakır'ın sabahçı devre öğrencileri ile hazırlamış olduğu anneler günü gösterisi sergilendi. Daha sonra 5 Yaş F sınıf Öğretmeni Negehan Yenmiş’in öğlenci grubu öğrencileri ve velileri ile hazırlamış olduğu şarkı gösterisi, 4 Yaş D Sınıfı öğretmeni Dilek Elataş'ın öğlenci grubu velileri ile hazırlamış olduğu şiir gösterisi, Öğretmenlerin Müzik Dinletisiyle devam eden etkinlik anneler günü konulu serginin gezilmesi ile sona erdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim