Giyim sektöründe ilçemizde yıllardır hizmet veren Turunç Giyim ve Terzi sahibi Rifat Turunç gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleriyle meslektaşlarının sorunlarını dinlemeye ve çözüm önerileriyle ilgili istişareler yapmaya devam ediyor.
Turunç Giyim ve Terzi sahibi Rifat Turunç, geçtiğimiz Salı günü Serdal Döşeme sahibi Cuma Çınar ve İpek Giyim Sahibi Fikret Demir’i ziyaret ederek konfeksiyon, giyim ve terzilik sektöründe faaliyet gösteren esnafın sorunları üzerine sohbet etti.
Serdal Döşeme sahibi Cuma Çınar, esnaf olarak zor zamanlardan geçtiklerini belirterek “Pandemi dönemi dolayısıyla zaten zor günler geçiriyorduk. Ardından dolarda yaşanan artış maliyetlerimizi büyük oranda arttırdı. Ve bu durum bizlerin mal alımına yansıdı. Herkesin zor günler geçirdiği bu zamanda maliyet yüksekliğini fiyatlara yansıtmak zorunda olmamız müşterilerimiz açısından da olumsuzluk yaratıyor. Bu durum hepimiz için kötü. Bir an önce dolardaki yükselişin önüne geçilmesi gerekiyor.” Dedi.
Rifat Turunç, ekonomik kriz sürerken ardından yaşanan pandemi ile çok zor günler geçiren esnafın yeniden normalleşme ile birlikte kendini toparlamak için çabalarken, bu kez de durdurulamayan dolar artışıyla belinin yeniden büküldüğünü belirtti. 
Turunç, ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada “Yaşanan bu kadar olumsuzluğa karşı esnafımız ayakta durmaya evine ekmek götürmeye çalışıyor. Bizler esnafımıza destek olacak adımların bir an önce atılmasını talep ediyoruz.
Bu kadar soruna rağmen ayakta durmaya çalışan esnaf arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde olmak onların hallerini sorarak hasbihal etmek için ziyaretlerimiz devam ediyor. Ziyaretlerde sorunlarımız ve çözüm önerilerimiz ile ilgili fikir alışverişinde bulunuyoruz. Sorunlarımızı el birliği içerisinde ve dayanışmayla çözebileceğimize inanıyor. Tüm esnafımıza sağlık ve başarı diliyorum.” dedi. 
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim