2022 yılının ilk aylarda yapılması planlanan Samandağ Terziler ve Konfeksiyoncular Odası seçimleri için aday olduğunu açıklayan Turunç Giyim ve Terzi sahibi Rifat Turunç, gerçekleştirdiği ziyaretlerle meslektaşlarının sorunlarını dinlemeye devam ediyor.
Yonca Giyim Sahibi Nilüfer Uzun, Mavi Vera Butik Sahibi Seren Sahilli ve Koray Giyim Sahibi Ayhan Eryılmaz’ı işyerlerinde ziyaret etti.                 
İlçemizde uzun yıllardır esnaflık yapan Yonca Giyim Sahibi Nilüfer Uzun’u ziyaret eden Rifat Turunç konfeksiyon, giyim ve terzilik sektöründe faaliyet gösteren esnafın sorunları üzerine sohbet etti. Yonca Giyim sahibi Uzun, pandemi dolayısıyla internetten alışverişin yaygınlaştığını bunun yanı sıra ilçemizde de sayıları hızla artan zincir marketlerde giyim satışları yapılmasının esnafı olumsuz etkilediğini ifade ederek bununla ilgili çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.
Sorunların dayanışma ve elbirliği ile çözülebileceğine inandığını belirten Turunç “Esnafımız ekonomik kriz, pandemi süreci ve sonrasında dövizdeki yükselişle zor zamanlar geçiriyor. Bu da yetmezmiş gibi esnaf zincir market ve mağazaların kıskacına takılıyor. Biz esnaflarımızın bu durumu yaşamasını istemiyoruz. Esnafımıza destek olacak adımların atılmasını istiyoruz. Esnaf olarak aşağı yukarı hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz. Yaşanan sorunlar karşısında birbirimizle dayanışma içerisinde olmamı ve çözüm için birlikte mücadele etmemiz önemli. Bu anlamda esnaf arkadaşlarımıza gerçekleştirdiğim ziyaretlerde sorunlarımızı masaya yatırıyor, çözüm önerilerimiz ile ilgili fikir alışverişinde bulunuyoruz. Sorunlarımızı el birliği içerisinde çözebileceğimize inanıyorum. Başta meslektaşlarım olmak üzere tüm esnaf arkadaşlarıma sağlıklı günler ve bol kazançlar diliyorum.” dedi.  
Turunç, ilçemizde yeni hizmete giren giyim sektöründe farklı bir konseptle hizmete giren giyimi kitaplarla bir arada sunan Mavi Vera Butik Sahibi Seren Sahilli’ yi mağazasında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, bol kazançlar diledi.
Mavi Vera Butik Sahibi Sahilli nazik ziyaretleri dolayısıyla Turunç’a teşekkür ederek, adaylık çalışmalarında başarılar diledi.
Samandağ Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkan adayı Turunç, daha sonra ilçemizde uzun yıllardır hizmet veren Koray Bay- Bayan Giyim Mağazası sahibi Ayhan Eryılmaz’ı ziyaret etti. 
Giyim sektöründe yaşanan sorunlar üzerine gerçekleşen sohbetin ardından Turunç, yaptığı açıklamada “işlerinin daha iyi olabilmesi için gerekli çalışmaları süratle yerine getirebilmek adına değerli esnaflarımızın hizmetine talip olduk. Samandağ Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkan adayı olarak seçildiğimiz takdirde üyelerimizin sorunlarını kendi sorunlarımızdan üstün tutarak, günün her saati kendilerine hizmet etmeyi görev kabul edeceğim. İnşallah kazandığımız taktirde bireysel değil esnaf kardeşlerimizin katılımlarıyla onların görüş ve önerileri doğrultusunda bu görevi yürüteceğiz. Allah bizleri utandırmasın. Bu güzel hizmet yarışında aday olan herkese başarılar diliyorum. Tüm esnaf kardeşlerimize ve hemşehrilerimizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. "dedi. 
Foto- Haber: Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim