Belediye Meclis Üyesi Sinem Kayıkçı, Samandağ Belediyesi’nin geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen Meclis toplantısında söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerini aktardı.
Meclis Üyesi Kayıkçı, konuşmasında göreve geldikleri süreçten bu yana dikkatini çeken ve Samandağ gündemine dair çarpıcı sorular sordu.
Belediye Meclis üyesi Kayıkçı yaptığı konuşmada, özellikle seçilmişlere seslenerek  “Halka hizmet yapınca havalara girip, insanlara üstten bakıp, kibirlenmeyin o koltukları salonlarınızdan getirmediniz,  o koltuklar Samandağ Halkının koltuklarıdır.” dedi.
Kayıkçı, “Sayın Başkan, ve meclis üyesi arkadaşlarım, muzdarip olduğum bir konu var, Bir eğitimci olarak çocukların eğitim süreci içinde yaşadığı toplumun kaygıları ve gelecek yatırımları! Meclis üyesi olduğum günden bugüne kadar dikkatimi çeken ve çoğu kez paylaştığım bir durum var; Meclis ilk 2 yıl geçmiş belediyenin yaptıkları konuşuldu ve siz her konuşmanın ardından geçmiş yönetimi öne sürerek, eleştirileri bertaraf etmeye ve haklı olarak, iddialarınızı halka anlatmaya çalıştınız, Bu iki yıl sizin iddialarınız, spekülasyonlar, karşı tarafın savunmaları ve her meclisin bu konu ile açılması ve kapanması ile geçti!  Facebook 2 yıl sizin iddialarınız ve bu iddiaları çürütmeye çalışan yazılar, hakaretler ile meşgul edildi. O gün dedim ki haklı iseniz, kanıt ve açıklama istiyoruz Parti ya da kimlik gözetmeden bu halk onu aldatanları tanımalı.. Hep dediniz ki, kanıtlayacak ve sunacağız. Bekledik. Süreç ne oldu? 
Rapor yok, Samandağ halkı bilinçlendirilmedi. Sonra 3. yıl hep, işçilerin işten çıkarılması ve mahkemeler! Siz sözleşme yenilemiyorsunuz mahkeme geri getiriyor! Gerekçesi ne olursa olsun, işten çıkarılmaya hayır dedik, ama Samandağ halkının parasını oturarak yiyorlar dediniz, kanıt istiyoruz dedik, herhangi bir sonuç olmadı! Şimdi bu yıl mevzu Sanayi sitesi ve çevik kuvvet!
Size ve halka soruyorum!
Bu konular gidiyor geliyor, sonuç sadece Zaman ve halkın yıpranması...
Bir şey sormak istiyorum! İster cevaplayın isterseniz cevapsız bırakın bu halk eğer bu konuların bilinçli olarak yanlış tarafında durmayı seçiyorsa sorum onlara, yok siz sadece kısır döngü ile sürmesini onaylıyorsanız sorum size; halk ne zaman hakkı olan hizmetler için isyan edip talepte bulunacak ! Deprem geliyor, belediye binası hani taşınacaktı? Sokak Hayvanlarının sorumluluğu kanunen ilçe belediyelerine verildi, ne zaman ele alınacak? Doğa bazı projelerle yok ediliyor ne olacak ? Şimdi soruyorum, suçluyu biliyorsak, kanunlar çerçevesinde konuları halka sunacak Samandağ’ın avukatları, yetkilileri nerde " bu konuda mücadele edenleri takdir ve tenzih ederek" . Çocukluğumuzdan beri Samandağ gurur duyduğumuz bir yer, siyasetinde her geçen gün azalsa da umut duyduğumuz bir yer.. Nerede o Samandağ, nerede o cevval halk, cevval mücadele? Şahsınıza da son bir soru? Çocuklumuzda Panzerlerin önüne atladı diye kahramanımız olarak anılan Refik Eryılmaz'a, bu kadar hizmete rağmen, (Anlatılan ve paylaşılan, sonuçta memleketin çehresi değişiyor ), bu kin ve saldırı! Niye? Ya siz eski Refik Eryılmaz değilsiniz ya da halkın siyasete yaklaşımı ve bakışında sorun var! Sorunlarımızı çözemeyeceksek son yıl bu kavgalara geçecekse eleştirdiğiniz eski yönetimden farkınız ne? Sorun büyük ama çözüm önerim var! Herkesi dürüst olmaya davet ediyorum Hizmet yapılıyorsa inkar etmeyin, konuyu saptırmayın, mevzu başka siz başka! Samandağ halkından özür dileyerek Allah’ın belası bir sahte hesap var, bildiğiniz ailelere sövüyorlar, din, iman, kişilik bırakmadan...
Allah rızası için yalvaralım mı? Çocuklar diyoruz, Samandağ diyoruz gelecek diyoruz, bu kadar ciddi problemleriniz varken, midemiz bulandı bu siyaset anlayışından...Kadınlara saygı diyorsunuz , az önce, kooperatif için ödül alınmış, Atiye Hanım az önce sunarken duygulandı, sizi de içine katarak söylüyorum, kadınlara hakaret etmeden, kimseyi kışkırtmadan...böyle güzel proje ve ödüllerle anılmak istiyoruz…
Mesela iklim müdürü atayacaksınız, Allah rızası için, küresel ısınma, iklim tanıyan bilen biri olsun… Projelerin altına imza atacakken, bilinçli olsun... Son bir konu, tüm yetki sahasındaki kişilere sesleniyorum, bu yetkiyi size HALK verdi, halka hizmet yapınca havalara girip, insanlara üstten bakıp, kibirlenmeyin, o koltukları salonlarınızdan getirmediniz,  o koltuklar Samandağ Halkının koltuklarıdır, iftiraları ispatlasınlar, belediyeyi yıpratacağım diye bu halkı karanlığa mahkum etmeye kimsenin hakkı yok… Ve yetkililer, koltuklardan hakaret etmek de kolay, çünkü yetki, güç sizde… Yorulduk, Samimiyet ve dürüstlük üzerine kurulmuş bir gelecek hayali ile meclisin bu yılki son toplantısı adına herkese teşekkür ederim. Saygılarımla.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim