Samandağ’ın kalbine saplanmış bir hançer olarak duran, yapıldığı günden bu yana ilçemiz gündeminden düşmeyen Eski Askerlik Şubesi yeri olarak bilinen Bel-Bir binasının yıkımına bugün başlanıyor.
Yıkımı işi Deniz Hafriyat tarafından yapılacak binayla ilgili görüştüğümüz yetkilileri 04.04.2022 Pazartesi günü (bugün) yıkımın başlayacağını ifade etti.
Yetkililer konuyla ilgili yaptıkları açıklamada yıkım ve moloz kaldırma işinin 15 günde tamamlanmasının planlandığını belirttiler.
Nefes Almak İstiyorum İnisiyatifi başta olmak üzere        
birçok sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri tarafından bu alanın yeşil alan olması için mücadele verilmişti. Geçen yıl Haziran ayının sonlarına doğru bu yerin de bulunduğu bölgenin yeşil alan olması için Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ile görüşme yapılmıştı.
İnisiyatif verilen mücadeleler sonucunda geçtiğimiz Ekim ayında Turizm Bakanlığına yapılan itirazların sonuç verdiği eski askerlik şubesinin yerinin yeşil alan olarak HBB imar komisyonunda kabul edildiği duyurulmuştu.
“YIKIMIN ARDINDAN BURASI YEŞİL ALAN OLACAK”
Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran, eski askerlik şubesi yerinin yıkılacağını ve ardından buranın yeşil alan olacağını ifade etti. Belediye Başkan Yardımcısı Duran, gazetemize yaptığı açıklamada “Samandağ’ın göbeğinde duran bu ucube binanın yıkılıyor olması ve bunun bizim dönemimizde yapılıyor olması bizler için gurur vericidir. Belediye Başkanımız Sayın Refik Eryılmaz’ın öncülüğünde yaptığımız yıkım işleminin ardından bu alanı ilçemize yeşil alan olarak kazandıracağız. Şimdiden tüm Samandağ Halkına hayırlı olsun.” dedi.
BU TARİHİ FIRSATI BAŞKAN ERYILMAZ’IN İYİ DEĞERLENDİRECEĞİNİ UMUYORUZ
Yaklaşık 40 yıldır ucube olarak Samandağ’ın kalbine saplanmış bu binanın yıkımı büyük bir adımdır. Bundan sonraki adım bu alanın yeşil alan olarak düzenlenmesi olacaktır. Bu Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz için tarihi bir fırsattır. Ve bu fırsatı Sayın Eryılmaz’ın iyi değerlendireceğini umuyoruz. Vatandaşlarımız adına konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim