CHP Samandağ Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açıklamada bulundu. 
Başkan Reyhanoğulları açıklamasında “19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Paşa’nın vatan toprağını emperyalist işgalden kurtarmak amacıyla milletin tam bağımsızlığı mücadelesini Samsun’dan başlattığı gündür.
“Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağı” inancıyla Mustafa Kemal Paşa önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesi zafere ulaşmış ve ulusal egemenliğe dayanan Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. 
Günümüzde Cumhuriyetimizin kuruluş değerlerinin tartışılmaya açıldığı; ADALET temelli kurulan Türkiye Cumhuriyetimizde verilen haksız, hukuksuz yargı kararları, mevcut siyasi iktidarın sebep olduğu ekonomik kriz gençleri mutsuzluğa sürüklediği için üzüntülüyüz. 
Ancak unutmamalıyız ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir ülkedir. Toplumsal dayanışma ile üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Gençler ayaktadır ve umutludur.   Biz gençler, Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirası olarak bıraktığı “aklın” ve “bilimin” yol göstericiliğinde, Cumhuriyetimizin kuruluş değerlerine de kararlılıkla sahip çıkacağız.Biz  gençler, “Bir gün ulusu sizin gibi beni anlamış gençliğe bırakacağımdan çok memnun ve mesudum.
Gençlikle iftihar ediyorum ve gençliğe güveniyorum. “ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün güvenini boşa çıkarmayacak ve ülkemizi her alanda çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracağız. Gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan toprağı için çarpışan yürekleri,  tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.” İfadelerine yer verdi. 
 Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim