Antakya’daki Muharip Gaziler, çeşitli zamanlarda, özel gün ve kutlama mesajlarında siyasi terimlerin kullanıldığını ve siyaset yapıldığını kaydederek, bunun son bulmasını istediler.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, konunun incitici boyutlara vardığını vurguladığı açıklamasında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Kuvayı Milliye şuuru ile birlikte hareket eden kahraman silah arkadaşlarının zaferle, cumhuriyetle taçlandırıp, ilelebet yaşatılması kaydı ve şartı ile bizlere emanet bırakılan Aziz Vatanımızı, Şanlı Türk Bayrağımızı ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ ilkesi ışığında korumaya ant içmiş biz Gaziler ve yakınları olarak, bilhassa ülkemizi yöneten ve yönetime talip olup siyasi hüviyet taşıyan kişi veya kişilere duyurumuzdur!
Uzun bir zamandır, olur olmaz, yerli yersiz ve samimiyet yansıtmayan kaygılarla, ‘Şehit ve Gazi’ kavramının hamaset malzemesi haline getirildiğini, bilhassa Şehitlerimizin ve akka yürüyen gazilerimizin cenazelerinde siyasi yönlerini öne çıkarıp, ideolojik söylemlerde bulunulduğunu, hatta provoke edilmeye çalışıldığını ibretle ve hayretle izlemekle ve incinmekteyiz.
Bu noktadan hareketle; İlk ve son defa paylaşma kararı alarak yayınladığımız bu manidar duyuruyu, herkesin ve her kesimin dikkate almasını, ‘Şehit ve Gazi’ kavramına, Misakı Milli ile tanımlanan vatanın bütünlüğünü esas alınan gözle bakılmasını, daha açık ifadeyle, bundan böyle siyasi istismarlara konu edilerek, bizleri incitmemelerini hassaten bekliyoruz! Tüm kamuoyuna arz olunur.” dedi.     Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim