10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla ilçemiz Hükümet Konağı Bahçesinde çelenk sunma töreni düzenlendi. 
Atatürk'ün ebediyette intikal edişinin 83. yıldönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de anma programı düzenlendi. Düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Fatih Bildik, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir ve İlçe Yöneticileri, DSP İlçe Başkanı Haydar Süslü, ADD Samandağ İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Atiye Sönme Erdoğdu, Muharip Gaziler Derneği Samandağ Temsilcisi Akıl Paşa, Samandağ Esnaf Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz, Terziler Odası Başkan Adayı Rifat Turunç, Kurum ve Daire Müdürleri, Askeri Erkan, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, Gaziler, Şehit Yakınları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Sunumunu Atatürk Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gülten Arslan’ın yaptığı tören Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’ te başlayan siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından Atatürk Ortaokulu Müzik öğretmeni Melda Aslan yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Sırası ile Atatürk anıtına Samandağ Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı çelenk sunumu gerçekleştirildi.
Yine aynı okuldan Türkçe Öğretmeni Sinan Hatay günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Türkçe Öğretmeni Hatay, konuşmasında “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Cumhuriyet Başsavcım, protokolün değerli üyeleri, Saygıdeğer Meslektaşlarım, sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli misafirler.
 Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Büyük Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümü münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ü 10 Kasım 1938 yılında ebediyete uğurladıktan sonra onu her yıl kalbimizde yaşatmak ve gelecek nesillere daha iyi anlatmak için onun hayatını anlatır ve yolundan gitmeye çalışırız. 
Atatürk'ü, onun hayatını ve onun kişisel niteliklerini sıralayacak olursak; Mustafa Kemal Atatürk, vatanına ve milletine çok yüce duygularla bağlı, vatan müdafaasını her şeyin üzerinde tutan, ulus sevgisi kıyaslanamayacak bir tutku derecesinde olan, hayattayken ve ölümünden sonra da maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve de komutandı. 
Bugün burada bu daracık zamanda Atatürk'ü anlatmanın imkanı yoktur elbette. Şurası bir gerçektir ki hakkında binlerce kitap yazıları; sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk'ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Atatürk'ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir; çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir. 
Konuşmama Yüce Atatürk'ün sözleriyle son vermek istiyorum. "Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar." Bu düşüncelerle Büyük Atatürk'ü ebediyete intikalinin 83. Yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor. Herkesi saygıyla selamlıyorum.” ifadelerine yer verdi. Hatay’ın konuşmasının ardından 7. sınıf öğrencileri Sena Özen ve Ali Güven Kayıkçı’ nın okudukları şiirlerle çelenk sunum töreni sona erdi.
Çelenk Sunum töreninin ardından saat 10:00’ da Samandağ Kültür Merkezinde 10 Kasım Atatürk’ü anma programı gerçekleştirildi. Anma programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’ nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu, oratoryo gösterisi, koro dinletisi yapıldı. 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle anma programı sona erdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim