İlçemizdeki, Türkiye'nin son Ermeni köyü Vakıfköy Mahallesinde, Paskalya Bayramı; Cemal Gürsel Mahallesi St. İlyas Kilisesinde Şa3niyne (Dallar Bayramı) coşkuyla kutlandı.       
Vakıfköy Mahallesinde bulunan Meryem Ana Kilisesi'nde gerçekleştirilen Paskalya Bayram kutlamalarına; İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık ve çok sayıda Ermeni vatandaş katılım gösterdi. Anadolu Papazı ve Kilise Rahibi Der Avedis Tabaşyan'ın yönetiminde gerçekleşti. Ayinin ardından Vakıfköy'deki Patrik Mesrob II. Kültür Merkezinde kurulan sofra etrafında yumurta tokuşturarak Paskalya Bayramı'nı kutlandı. 
Kilise Rahibi Tabaşyan, Paskalya'nın Hıristiyanlıkta “Diriliş Bayramı” olarak bilindiğini söyledi.
Tabaşyan, konuşmasında "Pazar günü, İsa Mesih'in ölümü yendiği ve ölümü kıyam ettiği üçüncü günü temsil eder. Bu haftayı coşkuyla kutlarken aslında hayatımızdaki gerçekliğin, ölüm gerçeğinin inancımıza göre yok edildiğini kutlarız. Çünkü İsa Mesih mezarda 3 gün kaldı ve üçüncü günün sabahı ölümden kıyam etti ve bizlere yeni bir yaşam sundu. Ona iman edenlerin, onun dirildiği gibi inançlı olanların dirileceğine inanırız. Bugün yumurtalar kırarız. Yumurtalarımız renkli renkli olur ama asıl rengi kırmızıdır. Kırmızı yeni bir canı ve hayatı simgeler. Aslında dünyadır o ve dünyada yaşayan insanların yeniden hayat buluşunu simgeler. O yumurtaları kırarken İsa'nın dirilişini müjdeleriz ve bütün dünyada kardeşliğin gelmesini dileriz." dedi.
Vakıfköy Mahallesi Muhtarı Berç Kartun, bayramın tüm dünyaya barış getirmesini dileyerek "Her sene olduğu gibi, bu sene de kutlamaları büyük bir huzur ve coşkuyla gerçekleştiriyoruz. Bayramlarımızın bütün dünyaya barış, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum." dedi.
DUALAR DÜNYA’ DA BARIŞ İÇİN
Cemal Gürsel Mahallesi St. İlyas Kilisesinde Dallar Bayramı yerel dilde Şa3niyne Hz. İsa'nın çarmıha gerilmeden önce Kudüs'e son kez girişinde zeytin dallarıyla karşılandığı tarih olarak kabul edilen Dallar Bayramı St. İlyas Ortodoks Kilisesi'nde coşkuyla kutlandı. 
Ortodoks Kilisesi Papaz Abdullah Yumurta ve Dimyan Yakupoğlu'nın yönettiği, çok sayıda Hıristiyan vatandaşın katıldığı ayinde Arapça İncil okundu, dualar edildi, mumlar yakılarak dilekler tutuldu. Papaz Yumurta ve Yakupoğlu; bayramın tüm dünyaya huzur, sağlık, mutluluk ve barış getirmesi dileklerinde bulundular.  Anne ve babaları eşliğinde rengarenk bayramlıkları ve çiçekleriyle Kiliseye gelen çocukları sevinçleri bayrama neşe kattı. 
Samandağ Kaymakamı Murat Kütük ve Samandağ İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık vatandaşların bayramını kutladı.
Kilise çıkışında Polis ekipleri vatandaşlara çiçek dağıtarak, vatandaşların bayramını kutladı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim