Hatay Valisi Rahmi Doğan, beraberindeki heyet ile birlikte Sahil Güvenlik Çevlik Karakol Komutanlığını ziyaret ederek, kıyı şeridimizde incelemelerde bulundu.                                
26 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 12.00’de Sahil Güvenlik Çevlik Karakol Komutanlığını ziyaret ederek, birliğin Şeref Defterini imzalayan ve Karakol Komutanı SG. Kd. Binbaşı Mevlüt Mercan’dan deniz sınır güvenliği hakkında bilgi alan Vali Doğan, Mavi vatanımızın koruyucuları Sahil Güvenlik personellerimize görevlerinde başarılar diledi.
Daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG-64 Gemisi ile kıyı şeridinde incelemeler bulunan ve Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG. Kd. Binbaşı Onur Emir’den faaliyetler hakkında bilgi alan Vali Doğan, telsizden Sahil Güvenlik personellerimize seslenerek, “Mavi Vatanımız sizlerle emin ellerde, hepinize görevlerinizde başarılar diliyorum. Pruvanız neta, dümeniniz viya, rüzgarınız kolayına olsun.” dedi.
Ziyaret ve incelemelerde Vali Doğan’a, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG. Kd. Binbaşı Onur Emir ve 2. Hudut Alay Komutanı Albay Tarık Çetin eşlik etti.
Çevlik Karakol Komutanlığını’nı ziyaretinin ardından Vali Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte, Kuş Gözlemcisi ve Yaban Hayatı Uzmanı Emin Yoğurtçuoğlu'nun katılımıyla, göçmen kuşların önemli uğrak noktalarından biri olan Samandağ Milleyha Sulak Alanında incelemelerde bulundu.
Vali Rahmi Doğan daha sonra ilçemizde inşaatı tamamlanan ve 3 Ekimde hizmet vermesi palnalan Samandağ Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.
Hastane ziyareti sırasında Vali Doğan’a  Kaymakam Murat Kütük, İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Hambolat, İlçe Sağlık Müdürü  Dr.Şafak Miççooğulları, Kurum Yöneticileri ve Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir de hazır bulundu.
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim