İlçemiz Ceylandere, Seldiren ve Yeniköy Mahallesinde yaşayan vatandaşlar Hatay Büyükşehir Belediyesini yaptığı yol nedeniyle protesto etti.
Dağ Bandında yer alan bu 3 mahalledeki vatandaşlar beton asfalt talebinde bulunarak, HBB Fen İşleri ekiplerinin, o bölgede yapacağı “sathi kaplama” girişimini engelledi. 
Bölgedeki 3 yerleşim birimi; Ceylandere, Yeniköy ile Seldiren sakinleri,               
önceki gün  sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçların ve iş makinalarının önüne geçerek çalışmaları engelledi.
Edinilen bilgiye göre, Seldiren, Yeniköy, Ceylandere sakinleri, eğimin fazla olmasından dolayı yapılacak satih kaplamanın dayanıksız olacağını yağacak ilk yağmurda yolların yine kullanılmayacak hale geleceğini iddia ederek çalışmaya karşı çıktıklarını ifade ettiler.
Olay yerine giden HBB Saha amiri Mehmet Savaş’a, bir vatandaş tepkisini “Biz size oy verdik. Expo’ ya 1-2 milyona şarkıcı getireceğinize buraya yol yapın. Yazık o paralara. Aleyna Tilki’ ye 2 trilyon para verildi.” sözleriyle dile getirdi.
HBB Yetkilileri ise altyapısı tamamlanan bölgelerde beton asfalt yaptıklarını, o bölgede alt yapı olmaması dolayısıyla yolun yapılacak çalışmalar yüzünden tekrar kazılacağının göz önünde bulundurulduğu için satih kaplama yapıldığını savundular.
Tartışmalar yaşanması üzerine bölgeye Jandarma Ekipleri gönderildi.
Olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından vatandaşlar yatıştırıldı. Vatandaşların seslerinin tekrar yükselmesi üzerine araya giden jandarma ekipleri bölge halkını alandan uzaklaştırdı.
YEŞİLDAL' DA, VATANDAŞLARA DESTEK VERDİ
Ak Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal' da HBB’yi protesto eden vatandaşlara destek olmak için görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden yayınladı. Başkan Yeşildal yaptığı paylaşımda; “Büyükşehir yönetimi (Yeniköy, Ceylandere ve Seldiren) yöre halkının akılıyla dalga geçmektedir. Beton asfalt sözü vermesine rağmen sathi kaplama yapmaya çalışmaktadır. Sathi kaplama bu mevsimde, bu rakımda ve bu meyilli arazide tutmaz” ifadelerini kullandı.
YAYMAN “ EXPO’YA PARA VAR! YOL YAPMAYA  PARA YOK!”
Hatay Milletvekili  Hüseyin Yayman sosyal medya  hesabından   yaptığı  paylaşımda” Samandağ dağ köylerimize ( Mahallelere)  Hatay Büyükşehir  Belediyesinin layık gördüğü  davranışı kınıyorum. HBB, Expo için 4 milyar TL harcarken yol yapmaya gelince vatandaşımızı  azarlıyor. EXPO’ya  para var, Aleyna Tilki konserine  para var, iş hizmete gelince  Para yok” dedi.
ALTYAPI PLANLAMASI VAR MI?
Vatandaşlar beton asfalt yapılarak kaliteli yola kavuşmak istiyor ve bu konuda haklılar. Aynı zamanda tekrar tekrar kazılma ihtimali olan yolu büyük maliyetlerle beton asfalt kaplamak noktasında, şayet yakın bir zamanda planlanmış bir altyapı çalışması yapılacak ise  HBB yetkilileri de haklı. Fakat önümüzdeki beş yıllık bir sürede eğer o bölgeyle ilgili bir altyapı çalışması için planlama yapılmamış ise zaten yapılacak beton asfalt 5-10 yıla kadar yıpranacağı için vatandaşın talebi HBB tarafından yerine getirilerek sorun çözülmelidir.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim