Samandağ Alil ve Acizleri Koruma ve Yaşatma Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına Çelenk sundu.
Çelenk sunum töreni Samandağ İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, Samandağ Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Uzay Fırıncı, Mütevelli Heyeti Üyesi Fikret Barutçu, dernek yönetimi ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Dernek başkanı Vedia Can Derneği 1995 yılında kurduğunu amacının üyelerini toplumda, sosyal yaşamda özgüvenli bireyler olarak yer almalarını sağlamak, belli bir gelir seviyesine sahip iş olanağı sunmak olduğunu söyledi.
Engellilerin sadece 3 Aralıkta değil her zaman hatırlanması gerektiğini söyleyen Samandağ Alil ve Acizleri Koruma ve Yaşatma Derneği başkanı Vedia Can konuşmasında “3 Aralık Dünya Engelliler Günü 1992 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Uluslararası bir gün olarak kabul edilmiş olup ülkemizde de kutlanmaktadır.  Yalnızca bugün değil her gün engelli vatandaşlarımıza hatırlamak ve destek olmak hepimizin birincil sorumluluklarından olmalıdır. 
Unutmamalıyız ki; her birey engelli adayıdır. Engel onlarda değil, onları engelli gören zihinlerdedir. Birbirimizi anladığımız zaman her engeli aşar hayatı hepimiz için daha mutlu ve huzurlu kılarız. Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız. Her zaman yanımızda olan değerli kaymakamımız Murat Kütük , İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık , Samandağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Uzay Fırıncı ve bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
İlay Diyet Sağlık Yaşam Spor Kulübünden Engelli Bireylere Payas Ve Arsuz Gezisi
Programdan sonra İlay Diyet Sağlık Yaşam Spor Kulübü başkanı İlayda Yüce’nin katkılarıyla engelli bireylere Payas ve Arsuz’a gezi düzenledi.
Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim