HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Tevfik Şahabettin'i İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.
 Reyhanlı'da aracı ile çarpması sonucu Gün çiftinin ve doğmamış çocuklarının ölümüne neden olan Tevfik Şahabettin'in; Suriye savaşında sayısız insanlık suçu işlemiş olan Cihadist örgüt Nurettin Zenki Tugayı'nın kurucusu olduğu iddiasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.  
Hatimoğulları tarafından, İçişleri Bakanı Soylu’nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadeler yer aldı.
“8 Kasım 2021’de Hatay Reyhanlı’ya bir kilometre kala bir aracın motosiklete çarpması sonucu motosikletteki genç çift Kübra Gün, Hüseyin Gün ve doğmamış bebekleri hayatlarını kaybetti.
Motosiklete çarpan aracın sürücüsü Tevfik Şahabettin, 1973’te Halep’te doğduğunu, Reyhanlı’da yaşadığını, hayvancılıkla uğraştığını söylemiş: Hızının 80 kilometre civarında olduğunu, motosikleti görmediğini, motosikletin arka lambalarının yanmadığını ve aydınlatma olmadığını anlatan ifadesinin ardından tutuklanmıştır. 
Kaza ile ilgili araştırma yapan gazeteci İsmail Saymaz, dosyaya ilişkin bilgilere ulaşamaması ile araştırmasını derinleştirmesi sonucunda; fail Tevfik Şahabettin’in Suriye savaşında Halep’te çok etkin olan Nurettin Zenki Tugayı lideri olduğu, 2013 yılından beri Reyhanlı’da yaşadığını yazmıştır.  Örgütün, Doğu Halep’teki Şeyh Nacar adlı sanayi sitesini yağmaladığı, söktükleri makineleri ve çaldıkları arabaları Türkiye’de sattığı basına yansımıştır.
İdlib’in alınması için kurulan ‘Fetih Cephesi’ adlı askeri koalisyonda yer alan örgütün daha sonra El Kaide tarafından İdlib’den sürüldüğü ve şimdi Afrin’de faaliyetine devam ettiği iddia edilmiştir. Nurettin Zenki Tugayı insan hakları raporlarında, çocukları katletmekle, eşcinselleri öldürmekle, gazetecileri fidye için kaçırmakla, yağma ve talanla suçlanmaktadır.
Bu bağlamda;
1. Faile ilişkin bir koruma zırhı olduğu iddiası doğru mudur? Neden dosyaya ulaşmak mümkün değildir? 
2. Zanlı Suriye’deki Selefi-Tekfirci örgütlerden Nurettin Zenki Tugayı’nın kurucusu/lideri Sheikh Tawfiq Shahabuddin midir?  
3. Tevfik Şahabettin’in 2011’de örgütü kurduktan iki yıl sonra Reyhanlı’ya yerleşerek buradan örgütü yönettiği iddiası doğru mudur? Bu iddiaları araştırmak üzere çalışma başlattınız mı? 
4. Tevfik Şahabettin’in Reyhanlı’da 2014 yılında New York Times muhabirlerini ağırlayarak, demeç verdiği doğru mudur? 
5. Suriye’deki savaşta eli kanlı cihadist bir örgüt olarak rol alan yapının kurucusu olduğu iddia edilen bir kişi nasıl yıllardır Hatay’da yaşayabilmiştir? 
6. Zanlı nasıl yıllarca Hatay’dan örgütü yönetebilmiştir? Bunu ortaya çıkarmak noktasında Bakanlığınızın çalışmaları var mıdır? 
7. İnsanlık suçu işlemiş biri olarak da yargılanacak mıdır?
8. Kazayla ilgili avukat dahi tutmayan ve olayı kurcalamamak gerektiğini söyleyen kazada hayatını kaybeden Gün ailesinin yakınlarının çekinceleri mi vardır? Ailenin can güvenliği ile ilgili kaygıları mı vardır? Bu konuda önlemler alınmış mıdır?
 Foto-Haber: Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim