CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere geçtiğimiz Pazartesi günü Hatay’a geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Hatay ziyaretinde Hatay İl Başkanlığı, Defne Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ ni ziyaret etti; CHP Antakya yeni İlçe Binası ve Maşuklu Korusu’nun açılışına katıldı.        
Genel Başkan Yardımcısı Torun’a Hatay ziyaretinde milletvekilleri Serkan Topal, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, İl Başkanı Ramiz Parlar, CHP İlçe Başkanları, CHP’li Belediye Başkanları eşlik etti.
CHP Antakya ilçe binasının açılışında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Toru, hep birlikte çalışmak zorunda olduklarını belirterek "Ya hep birlikte çalışacağız mücadele edeceğiz, sıkılmadık el, girmedik kapı, konuşmadık insan bırakmayacağız anlatacağız ya da sonuçlarına hep beraber katlanacağız. İnanıyorum ki bu bina iktidarımızın nişanı olacak, iktidarımızın binası olacak. Millet İttifakı'yla halkın iktidarını kuracağız." dedi.
Torun, Türkiye’ nin sorunlarını çözecek sermayesinin de insanının da olduğunu vurgulayarak, konuşmasının devamında "Zaman zaman aramızda bazı yanlış anlamalar olabilir, eksiğimiz olabilir, eksiğimizi tamamlayacağız. Birbirimize yoldaşlık kültürü içerisinde sarılacağız, o mücadeleyi hep birlikte vereceğiz ve Millet İttifakı'yla halkın iktidarını kuracağız. Önce kendimize güvenelim, sonra birbirimize güvenelim. 6 siyasi parti farklı dünya görüşüne sahip olmasına rağmen demokrasi, adalet ve özgürlük ekseninde bir araya geldi. Güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemi getirebilmek için var gücüyle çalışıyorlar. Her türlü engellemelere rağmen çalışıyorlar. O zaman biz de onların bu mücadelesine omuz vereceğiz, katkı vereceğiz ve başaracağız." ifadelerine yer verdi.
Torun, Millet İttifakı'nın önünün aydınlık olduğunu belirterek, seçimlerin 8 ay sonra yapılacağını iddia ederek  "Yolumuz açık olsun, 8 ay kaldı. Geliyor gelmekte olan, halkın iktidarında hep birlikte buluşmak dileğiyle." dedi.
TORUN, BAŞKAN SAVAŞ’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
Maşuklu korusunun açılışından önce, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, HBB Başkanı Lütfü Savaş’ı EXPO alanındaki makamında ziyaret etti. Hatay’a gerçekleştirdiği hizmetler hakkında Torun’a bilgiler veren Başkan Savaş, EXPO 2021 alanlarında yapılan organizasyonlar hakkında da bilgiler verdi ve Antakya alanını gezdirdi. Torun, EXPO 2021 alanını oldukça beğendiğini söyleyerek Hatay’a kazandırılan bu büyük proje için Başkan Savaş’a teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Lütfü Savaş, Torun’a Hatay’a özgü çeşitli hediyeler ve A. Hatayspor forması hediye etti.
MAŞUKLU KORUSU TÖRENLE AÇILDI
Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Maşuklu Mahallesi’nde yer alan, tamamen kullanılamaz ve tehlikeli bir hale gelen koruluğu yenileyerek, düzenledikleri törenle hizmete açtı.
Açılışa CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, CHP’li yöneticiler, mahalle muhtarları ve vatandaşların yoğun katılımıyla yapıldı.
Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran’ın da katıldığı Maşuklu Korusu açılışında konuşan HBB Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’ın dünyadaki yeşil şehirler arasına girmesi için çalıştıklarını söyledi.
Başkan Savaş, “Bugün burada bir yapanları konuşacağız bir de olanları yıkanları konuşacağız. Biz hep yapım aşamasında, yapım için mücadele eden ve aynı zamanda Hatay’ı yeşillendiren, Hatay halkını hem ruhen hem de bedenen geliştiren projeler yapıyoruz. Herkes Hatay’ı tarih şehri, kültür, medeniyet, gastronomi, EXPO şehri olarak biliyor ama biz 1 yıl önce yeşil mutabakata imza attık. Artık yeşil şehirler arasında girmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
SAVAŞ: "UÇURUMDAN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞTAYIZ"
Başkan Savaş, yaklaşan genel seçimlerin önemine dikkat çekerek, “20 yılı aşkın bu ülkeyi yönetenlerin Hatay’daki temsilcileri de kurmak bir tarafa mevcut olanı yıkmakla meşguller. Hatay’da daha fazla taş ocağı çıkarma, denizin üstünü dolgu yapma, sanayileri haksız bir şekilde paylaştırma ve bizim ormanlarımızı talan etme peşindeler. Bu nedenle bu iktidarı bir an önce değiştirmek lazım. Çünkü uçurumdan önceki son çıkıştayız. Bu seçimi kazanmak zorundayız. Millet İttifakı adına veya siyasetçiler adına değil buradaki çocuklarımız, torunlarımız adına bu mücadeleyi kazanmak zorundayız. Yoksa çocuklarımız öz yurdunda garip olacak. Biz sadece Hatay’da değil Türkiye’de de oturacak, çalışacak yer bulamayacağız. Çocuklarımızı göndereceğimiz okul bulamayacağız. Bu parkları açmaya devam edeceğiz. Bu güzellikleri sergilemeye devam edeceğiz. Bugün bizi onurlandıran Sayın Genel Başkan Yardımcımız olmak üzere gelen herkese, bu parkta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Maşuklu ve Küçükdalyan muhtarlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü bu parkın yapımına en çok onlar katkı sağladı. Hepsinden Allah razı olsun. Hepimize bu güzel yeşil alanımız hayırlı olsun.” Dedi.
TORUN: BİZİM BAŞKANLARIMIZ DOLARIN YEŞİLİNİ SEVMİYOR DOĞANIN YEŞİLİNİ SEVİYOR
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını ileterek konuşmasına başlayan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun “Bizim belediye başkanlarımız doların yeşilini sevmiyor, doğanın yeşilini seviyor. Onlar buraları ranta değil halka açıyorlar ve gerçekten halkın refahı için çalışıyorlar. Öyle uçuk kaçık projelerle de uğraşmıyorlar gerçekten vatandaşın en birincil ihtiyaçlarını en önemli taleplerini yerine getirmek için çalışıyorlar. Bunu her türlü baskıya, her türlü engellemelere, her türlü ötekileştirmelere rağmen yapıyorlar. Ama asla şikayet etmiyorlar. Onlar gecesini gündüzüne katarak vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışıyor. Cumhur İttifakı’nın belediyeleri, her türlü kamu kaynaklarından faydalanmalarına rağmen kamunun her türlü imkanlarından faydalanmalarına rağmen, bizim belediye başkanlarımız onlardan çok daha başarılı, vatandaşların sorunlarını onlardan daha iyi çözüyor. İyi ki varsınız başkanım çok teşekkür ediyoruz sağ olun, var olun. Hatay özel bir yer. Medeniyetlerin beşiği ve bu kadar farklı kültüre sahip insanlar, burada barış içinde, huzur içinde yaşıyorlar. Hatay artık bir dünya kenti oldu. Bir EXPO kenti oldu ve Türkiye’de uluslararası yolcu taşımacılığı yapan tek belediye. Biz belediyelerimizin ilklerini yayınlıyoruz, Hatay Büyükşehir de birçok konuda belediyelerimize örnek oldu, ilkleri yaptı ve başarılarıyla da bizleri gururlandırıyor. İnanıyorum ki burası turizmden hak ettiği payı alacak. İnanıyorum ki burası belediyemizin önderliğinde birçok hizmete kavuşacak. Onlar sizi ne kadar ötekileştirirse ötekileştirsin hiç merak etmeyin yanınızda Büyükşehirimiz var ve o her türlü hizmeti yapmaya hazır.” dedi.
Torun, konuşmasının devamında  “Bugün değerli milletvekillerim dedi ki Hatay vergi ödemede 7. Sırada ama devletten kaynak alma sırasında 78. sırada. Hatay’ımız bunu hak etmiyor ama birlikte bu çıkışı bulacağız hep birlikte başaracağız. Hep böyle güzel hizmetlerde buluşalım bu güzellikleri yaşayalım bunu hakkediyoruz. Tek bir şeye ihtiyacımız var halkını düşünen halkı için çalışan iktidara ihtiyacımız var. İnşallah onu da Millet İttifakı’nda sağlayacağız. Yaklaşan ilk seçimde iktidar olacağız. Bu güzel hizmetin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek parkın açılışını yaptı. Daha sonra parkı gezen  Genel başkan Yardımcısı Torun ve beraberindekiler vatandaşlarla bol bol fotoğraf çekildiler. 35 bin metrekarelik koru, süs havuzları, bitki heykelleri, aydınlatma figürleri, ahşap kafeterya ve kent mobilyalarıyla ziyaretçiler tarafından büyük beğeni ile karşılandı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim