Uluslararası Lösemili Çocuklar haftası kapsamında LÖSEV İncilerinden Samandağ Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri geçtiğimiz Pazar günü farkındalık için yürüdü.
LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın bir projesi olan İnci Projesi okullarından Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yer yer yağan yağmura ve dolu yağışına rağmen farkındalık için yürüyüş etkinliğini gerçekleştirdi.
Düzenlenen etkinliğe; İlçe Milli Eğitim Müdürü Menderes Tunç, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, Okul Müdürü Zafer Çiftçi, okul öğretmenleri ve vatandaşlar destek verdi.
Deniz Sitesi Hz. Hızır Parkında toplanan yürüyüşçüler sahil şeridinden Çevlik Titiüs Tüneli - Beşikli Mağara’ ya kadar yürüdü.
Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında yürüyüş gerçekleştiren 100’e yakın lise öğrencisi LÖSEV şapkaları takarak, “Sen de kansere dur de” sloganıyla sağlıklı yaşama dikkat çektiler.
LÖSEV İNCİLERİ AKDENİZ’DE
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) yetkilileri Lösev İncileri hakkında verdikleri bilgide şu ifadelere yer verdi: LÖSEV İncileri anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise dönemindeki çocuk ve gençlerde sivil toplum ve sosyal sorumluluk bilincini geliştirerek geleceğin duyarlı bireylerinin yetişmesini sağlamak amacıyla yürütülen uzun dönemli projelerimizden biridir.  Öğrencilere, velilere ve eğitimcilere LÖSEV’i tanıtırken ilgilerini katkıya dönüştürüp uzun vadede bilinçli, topluma duyarlı gönüllüler kazandırmak ve özellikle geleceğimiz olan çocukları sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, hastalıklardan korunma yolları hakkında bilinçlendirmek hedeflenmektedir. LÖSEV - Milli Eğitim Bakanlığı protokolüyle Türkiye genelindeki tüm okullarda yürüttüğü İnci Projesi kapsamında Kardeş Okullar çalışmalarına Akdeniz Bölgesi’nde de devam ediyor.
Destek olmak isteyen herkes LÖSEV’in sosyal medya hesaplarını takibe alarak, etkinliklere katılarak lösemiye dikkat çekebilir ve bu mücadelede çocukların sesi olabilir, Ayrıntılı bilgi için www.losev.org.tr den ve ya 0 322 999 16 05 numaralı LÖSEV Adana İrtibat ofisinden bilgi alabilirler.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim