Geçtiğimiz haftasonu gerçekleştirilen Hatay Veteriner Hekimler Odası Genel Kurulu seçimlerinde Yahya Hamurcu başkanlığa yeniden seçildi.
Yahya Hamurcu, Nizamettin İmseytoğlu ve Derviş Yıldız başkanlığında 3 liste ile girilen seçim öncesi adaylar  birlik ve beraberlik mesajları verdi.
2 yıllık dönem için yapılan seçimde 7 dönemdir bu görevi yürüten Yahya Hamurcu 167 oyla tekrar seçilirken, en yakın rakibi Nizamettin İmseytoğlu 74 oy aldı, Derviş Yıldız ise 16 oy alabildi.
Başkan Hamurcu herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Bu benim için büyük bir onurdur. Oda üyesi arkadaşlarımın bir dönem daha beni layık görmeleri benim için onurdur. Önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de üyelerimize layık olmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. 1982’ye kadar kendi kendine yeten ve üretim fazlası vererek hayvansal ürünleri ve canlı hayvan ihraç eden bir pozisyonda olan Türkiye bu dönem sonrası yaşanan yanlış hayvancılık politikaları sonucu özellikle kırmızı ette dışa bağımlı bir yapıya sürüklenmiştir.  1982’de Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine olan canlı hayvan ve hayvansal ürün ihracatımız, genel ihracatımızın yaklaşık %8’ine karşılık geliyordu. O dönemden itibaren uygulanan yanlış hayvancılık politikaları ile Türkiye sığır ithalatında dünyanın en üst sıralarında yer alırken birçok hayvan hastalığını da ülkemize taşımış olduk. Saman, et ve et ürünleri ithalatı, hastalık risklerini daha da artırıyor.
Bu konuda alınması gereken önlemler belli, ilgili birimleri veteriner hekim camiasıyla istişare halinde olmaya davet ediyorum.” dedi.
Hatay Veteriner Hekimler Odası Genel Kurulu seçimlerinde Yönetim Kurulu, Büyük Kongre Temsilcileri, Denetleme Kurulu, Haysiyet Divanı şu isimlerden oluşuyor.
Yönetim Kurulu: 1. Yahya Hamurcu, 2. Berkan Özkaya, 3. Sami Oruç, 4. Ali Haciömeroğlu, 5. Cihan Parlar
Büyük Kongre Temsilcileri: 1. Bedi Eskiocak, 2. Faruk Necip Otuzbir, 3. Mithat Nehir, 4. Mehmet Durusoy, 5. Cengiz Eraslan, 6. Ediz Okur
Denetleme Kurulu: 1. Ganim Karanlık, 2. Abdurrahman Özdil
Haysiyet Divanı: 1. Cihad Karaoğlan, 2. Abdulbasit Aslan, 3. Orhan Umur, 4. Mithat Nalça, 5. Ali Çolak
 Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim