Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Yönetim Kurulu Üyeleri Diyarbakır’ da üyeleri ve sağlık emekçilerinin saldırıya uğraması üzerine basın açıklaması yaptı.
Dün Diyarbakır’ da hastane yemeğini protesto eden SES üyeleri ve sağlık çalışanları yemeği getiren taşeron firmanın saldırısına uğramış, Hastane polisinin müdahalesinin ardından, sağlık çalışanları hastane önünde oturma eylemi yapmıştı. 
SES Yönetimi, yemeğin kamu hizmeti olması ve taşeron hizmetiyle alınmaması gerektiği belirtilerek, şiddeti uygulayanları, ortak olanları ve görmezden gelenleri kınadı. 
Açıklamada  “Dün Diyarbakır şubemizde arkadaşlarımızın daha iyi bir yemek hizmeti için yaptıkları eylem silahlı saldırıya uğradı. Bu durum yemeğin taşeron firmadan alınmasının bir sonucudur. Oysa kamu emekçilerine sunulan yemeğin yine kamu emekçileri tarafından hazırlanması hem daha sağlıklı hem daha ekonomiktir. Aksi halde kişisel çıkarlar kamu yararının önüne geçebiliyor. 
Diğer yandan şiddetin gittikçe keyfileştiğini ve yapılanların cezasız kalacağı algısının oluştuğu görülüyor. Buna karşın toplum, adaletin olmadığı keyfi kötülüklerin cezasız kalabildiği, hakkını arayanların cezalandırıldığı, saldırıya uğradığı bir ülkede yaşamanın umutsuzluğunu ve öfkesini biriktiriyor. 
İktidar sahipleri haksız hukuksuz uygulamalarına devam ederken kadınlar, sağlık emekçileri, var olan sömürü düzenine itiraz geliştirenler şiddet görüyor, hapsediliyor, öldürülüyor. Bu ülkenin yegane sahipleri olduğunu düşünen,  doğrunun terazisi kendileriymiş ve hikmetlerinden sual olunmazmış gibi davranan ve bu ben merkezci tutumla kendilerine uymayanlara saldıran bir güruh var. Ve bu güruhun haksız fiillerine çanak tutan haksız hukuksuz işleyen bir yargı sistemi var. 
Artık yargı sadece güç sahiplerinin haklarını koruyan bir sopaya dönüşmüş durumda. Bu keyfi saldırılar asla bunlardan bağımsız değerlendirilemez. Hastamı kurtarmadın, beni öne almadın diye sağlık emekçisine saldıran da, yolda dakikalarca diğer araç sürücüsünü taciz eden de, ayrılmak isteyen eşine şiddet uygulayan da, eşine çocuğuna verdiği nafakayı çok gören de,  küpe takanı döven de, şarkıyı söylemeyeni öldüren de aynı zihniyet. 
Bu şiddeti uygulayanları da, ortak olanları da, görmezden gelenleri de kınıyoruz. Toplumu yaratılan bu şiddet ortamına boyun eğmemeye, kamu kurum yöneticilerini bu şiddetin bir parçası olmamaya davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim