Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman  Samandağ için büyük önem arz eden Çevre yolu ile ilgili Zezaniye Köprüsü üzerine açıklama yaptı. 
Ak Parti Milletvekili Yayman’ın açıklaması sırasında kendisine Ak Parti Samandağ İlçe Başkanı Semir Özdemir ve İlçe Yöneticileri, Ak Parti Hatay İl Yöneticisi ve Samandağ Koordinatörü Hasan Aslan, Karayolları Mersin Bölge Müdürü Mehmet Fidan, Emniyet Müdürü Asuman Karacık, Samandağ Devlet Hastanesi Baş Hekimi Hamit Harbelioğlu, Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü Ahmet Deniz Polat ve partililer eşlik etti.
Karayolları Mersin Bölge Müdürü Mehmet Fidan yaptığı konuşmada çevre yolunun ihalesinin yapıldığını ifade ederek “sayın bakanımızın genel müdürümüzün selamları var sayın vekilimiz Hüseyin Yayman Beyin çok yoğun çabalarıyla ve takibi  sonucunda buranın ihalesini gerçekleştirme şansı bulduk. Şu anda ihale süreci devam ediyor çok yakın zamanda bunun sonucunu alacağız. Bu yolumuz yaklaşık 27 km uzunlukta.  Önemli bir kısmı olan Samandağ Çevre yolumuz  11 km uzunlukta buranın üzerinde iki tane köprümüz var. Bunların temelleri yapılmış vaziyetteydi. 
Geri kalan üst yapı imalatlarında bu ihale kapsamında tamamlayacağız, daha önce bölünmüş yol olarak tamamlanmış durumda, kalan kısmının bu 17 km kısmında yol standartları üst yapısını yenileyerek daha konforlu, daha trafik ve can güvenliği sağlayıcı bir halde bu ihale kapsamında gerçekleştireceğiz.“ dedi
Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Uzun zamandır dile getirilen ve Samandağ’ımızda sürekli talep edilen Samandağ - Antakya yolu maalesef müteahhitin bir takım özel sebeblerinden dolayı işi bırakmış ve anlaşma fesh edilmişti. Samandağ - Antakya yolu yeniden ihale edildi, biz bu yol için bir yıllık bir süre ön görüyoruz önce Çevlik’e daha sonra Antakya’ya bağlayan yolu yapacağız. Ben ilçe başkanımıza, teşkilatımıza  il başkanımıza, emeği geçen herkese  teşşekür ediyorum. Ben sürekli söylüyorum yaparsa AK Parti yapar. Tekrar altını çiziyorum, ihale geçen hafta yapıldı önümüzdeki 1 yıl içinde Samandağ’ı Antakya’ya bağlayacak olan yol  tamamlanacak  ve Samandağlıların hizmetine sunulacak. Bu vesileyle ben, sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayip Erdoğan’a, Ulaştırma Bakanımız sayın Adil Karaismailoğlu ve Kara Yolları Genel Müdürümüz Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, Mersin Bölge Müdürümüz Mehmet Fidan beye ve emeği geçen herkese sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi. 
Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir bu yolun Samandağ için ne kadar önemli olduğunu Samandağlıların çok iyi bildiğini fade ederek,  “emeği geçen yanımızda herzaman duran  vekilimiz Yayman beyefendiye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. Samandağ’ın Sorunların çözümünde herzaman yanımızda oldu. İnşallah bu yolla beraber hastanemizi de bitirdiğimiz zaman biz Ak parti olarak Samandağ’daki hizmetlerimizi bu sene içinde bitirmiş olacağız. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.” dedi.  

Editör: TE Bilişim