Geçtiğimiz Pazartesi günü hizmete giren Samandağ Yeni Devlet Hastanesi giriş yolu eleştirilere ve şikayetlere neden olmuştu.
Bizim de gazetemizde gündeme getirdiğimiz Samandağ-Antakya yolu üzerindeki hastane giriş yolunun genişletilerek kavşak haline getirilmesi yönündeki vatandaşların talepleri yerine ulaştı.
Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Samandağ-Antakya yolunun her iki tarafında çalışmalar başladı. Yolun bir an önce genişletilerek kavşak görünümüne kavuşması için iş makineleri hafta sonunda da çalıştı.
Bir yandan istimlak işlemleri tamamlanan evler yıkılırken, diğer yandan yolu kavşak görünümüne kavuşturacak yol düzenlemeleri yapılmaya başlandı.
Yolun tamamlanmasının ardından hastaneye hem ambulansların, hem de araçlarıyla hastaneye gidecek vatandaşların ulaşımında büyük rahatlama sağlanacak.
Hazır yol yapılmaya başlanmışken trafik yoğunluğu da dikkate alınarak yolda güvenli geçişi sağlayacak düzenlemelerin ve sinyalizasyonun yapılması vatandaşların beklentileri arasında yer alıyor.
ŞİMDİ TOP BÜYÜKŞEHİR’ DE…
Karayolları tarafından yolun tamamlanmasının ardından, özellikle hastaneye toplu taşıma araçlarıyla gelecek vatandaşlar için Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni devlet hastanesi göz önünde bulundurularak halk otobüsleriyle ilgili güzergahı yeniden düzenlemesi vatandaşa büyük kolaylık sağlayacaktır.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim